De top 10 beste tijdschakelaar van 2024

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste tijdschakelaar test 2024

22 feb. 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten tijdschakelaar. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste tijdschakelaar uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste tijdschakelaar. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 tijdschakelaar

Wat is nou de beste tijdschakelaar die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste tijdschakelaar aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste tijdschakelaar aan.

Laatste aanpassing: 29 jul. 2203

1. LUSQ® 4 stuks Slimme Stekker Smart Plug Google Home Amazon Alexa Tijdschakelaar Energiemeter via Smartphone App Smart

5/5

Met de energiemeter kun je de energieverbruik van je aangesloten apparaten meten. Hierdoor kun je de energiekosten van je slimme apparaten beter beheren. Dankzij het slimme ontwerp is het eenvoudig om de stekker in elk stopcontact te steken. De LUSQ® slimme stekker kan maximaal 3680 watt aan stroom verwerken. Zo kun je meerdere stekkers gebruiken om meerdere apparaten aan te sluiten en slim te maken. Bovendien heb je geen extra apparatuur nodig, alleen je telefoon. Maak jouw huis slimmer met de LUSQ® slimme stekker. Deze slimme stekkers zijn een handige en kostenbesparende oplossing om je huis slim te maken. Je kunt de stekkers eenvoudig aansluiten op elk stopcontact en meteen je apparaten op afstand bedienen via de gratis Smart Life App. De stekkers zijn volledig compatibel met Google Home en Amazon Alexa, zodat je je apparaten met je stem kunt bedienen. Bovendien heb je met de energiemeter een handig overzicht van je energieverbruik. De LUSQ® slimme stekker kan maximaal 3680 watt aan stroom verwerken, waardoor je meerdere stekkers kunt gebruiken voor meerdere apparaten. Geniet van de voordelen van slimme stekkers en maak eenvoudig je huis slim.

2. Membeli Digitale Tijdschakelaar Bespaarstekker Met LCD Display Schakelklok Tijdschakelklok Voor Stopcontact

5/5

De tijdschakelaar is voorzien van een LCD-display waarmee je eenvoudig de gewenste tijd en het type schakelpatroon kunt instellen. Het is mogelijk om de schakelklok te programmeren met verschillende modi, zoals dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks. De schakelklok is ook voorzien van een impulsfrequentie-functie om de lichtintensiteit stepless in te stellen. De Membeli Digitale Tijdschakelaar Bespaarstekker is uitgerust met een universele stekker, waardoor je hem voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Het is een veilige en betrouwbare oplossing voor het bedienen van elektrische apparaten, zoals lampen, ventilatoren, airconditioners, stofzuigers en meer. Ook heeft de schakelklok een vermogensbescherming, zodat je gerust bent dat je apparaten zonder problemen blijven werken. De Membeli Tijdschakelaar is daarom een eenvoudige manier om energie te besparen en het comfort en de veiligheid in je huis te verhogen.

3. Q-Link schakelklok mechanisch vierkant

5/5

Deze mechanische schakelklok van Q-Link is een betrouwbaar en duurzaam product van hoge kwaliteit. Deze schakelklok heeft een kracht van 16A en een spanning van 230V. Met een vermogen van 3500W is deze klok uitermate geschikt voor het bedienen van grote apparaten. Met 96 schakelmomenten per 15 minuten kunt u deze klok efficiënt gebruiken voor veel verschillende toepassingen. De Q-Link schakelklok is eenvoudig in gebruik. Het handige display geeft u een duidelijk overzicht van alle instellingen. De timer is ook voorzien van een klokverstelling die u kunt aanpassen en waarmee u de klok meer nauwkeurig kunt instellen. Met een verschillende schakeloptie kunt u kiezen tussen een dagelijkse of wekelijkse schakelcyclus. Daarnaast heeft de schakelklok een vierkant ontwerp met een stijlvolle uitstraling en een lange levensduur.

De top 3 beste tijdschakelaar

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste tijdschakelaar van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste tijdschakelaar voor in jouw woning.

4. Q-Link schakelklok digitaal 16A blister

5/5

De Promax Digitale Schakelklok wit 16A Blister is de perfecte oplossing voor een eenvoudige tijdregeling. Met de schakelklok kun je eenvoudig en snel een aantal elektrische apparaten op een tijdschema laten werken. De kleinste schakeltijd is een minuut, waardoor je heel precies je apparaten kunt aansturen. De schakelklok is alleen geschikt voor binnengebruik, hij is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal en gemakkelijk te monteren op de muur. De Promax schakelklok is een betrouwbare, duurzame en flexibele oplossing voor het reguleren van elektrische apparaten. Je kunt de schakelklok instellen op een bepaalde tijd en deze vervolgens gebruiken om op basis van je eigen agenda je elektrische apparaten te laten werken. Met deze schakelklok kun je het energieverbruik van je apparaten beter regelen, waardoor je kosten kunt besparen en energie kunt besparen. De schakelklok is ideaal voor thuisgebruik en is verkrijgbaar in een blister met 16A.

5. Smartify Slimme Stekker Smart Plug Incl. Tijdschakelaar Energiemeter

5/5

U krijgt een eenvoudige oplossing voor al uw energiebesparingsbehoeften. Met deze slimme stekker kunt u eenvoudig maatregelen nemen die uw energieverbruik verminderen. Met de ingebouwde energie-meter krijgt u een gedetailleerde analyse van uw energieverbruik, zodat u meer inzicht krijgt in uw energieverbruik. Daarnaast heeft de Smartify slimme stekker een tijdschakelaar. Hiermee kun je programma's instellen voor automatisch in- en uitschakelen. Deze functie is handig als je bijvoorbeeld verlichting wilt laten branden als je thuis bent, of zoals je airco moet inschakelen als de temperatuur te hoog wordt. Met de tijdschakelaar kun je ook andere apparaten in- en uitschakelen op specifieke tijdstippen. Zo kun je een lagere energierekening krijgen en heb je altijd controle over het energieverbruik in je huis.

6. Nooie Smart Plug Slimme Stekkers Set van 4 Met energiemeter Tijdschakelaar Google Home Amazon Alexa Compatible

5/5

Met de Nooie Slimme Stekkers Set van 4 kun je jouw ruimte op een eenvoudige en effectieve manier automatiseren. Deze set bestaat uit 4 slimme stekkers die je eenvoudig kunt installeren en gebruiken. Ze zijn compatibel met Google Home en Amazon Alexa, waardoor je je apparaten makkelijk en snel kunt bedienen via stembesturing. De slimme stekkers zijn ook voorzien van een energie- en tijdschakelaar. Je kunt de stekkers instellen om op specifieke tijden in te schakelen en uit te schakelen, waardoor je energie bespaart. Ook kun je gedetailleerde informatie over je energieverbruik bekijken met de energie-monitoringfunctie. De Nooie Slimme Stekkers Set van 4 is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke en effectieve manier om zijn ruimte te automatiseren. Met de Nooie Slimme Stekkers Set van 4 kun je je huis eenvoudig en effectief automatiseren. Deze set bestaat uit 4 slimme stekkers die je eenvoudig kunt installeren en gebruiken. Ze zijn compatibel met Google Home en Amazon Alexa, waardoor je je apparaten gemakkelijk en snel via stembesturing kunt bedienen. De slimme stekkers zijn ook voorzien van een energie- en tijdschakelaar. Je kunt de stekkers instellen om op specifieke tijden in te schakelen en uit te schakelen, waardoor je energie bespaart. Ook kun je met de energie-monitoringfunctie gedetailleerde informatie over je energieverbruik bekijken. Nooie Slim.

7. SEC24 HAS880V2 2x Slimme stekker WiFi plug met digitale timer 16A- Tijdschakelaar Energie besparing Werkt met Google

5/5

Met onze SEC24 HAS880V2 Slimme stekker WiFi plug met digitale timer 16A- Tijdschakelaar Energie besparing Werkt met Google kunt u automatisch uw verlichting aan en uit laten gaan. De plug is eenvoudig te installeren op uw wifi netwerk en werkt met de gratis app. Met de digitale timer kunt u gemakkelijk instellen wanneer de verlichting aan en uit moet gaan. U hoeft hierna geen omkijken meer naar te hebben. De digitale timer is zo geprogrammeerd dat hij elke dag kijkt wanneer de zon op uw locatie ondergaat, en hierna automatisch uw verlichting aan en uit zet. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over zomertijd en wintertijd, de plug regelt alles voor u. U kunt de verlichting bijvoorbeeld instellen dat deze elke dag aangaat als het donker wordt, en uitgaat om bijvoorbeeld 23:00. Met deze Slimme stekker WiFi plug kunt u gemakkelijk energie besparen en uw verlichting automatisch aan en uit laten gaan.

8. Brennenstuhl digitale Timer weekschakelklok IP44, digitale Tijdschakelaar met stopcontact (weekschakelklok voor

5/5

Deze digitale tijdschakelaar beschikt over een groot LCD-display en een zeer eenvoudige bediening met de draaiknop. Er zijn twee knoppen voor instelling en bediening. De timer kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals het activeren en uitschakelen van apparaten, het regelen van verlichting, het beheren van installaties en het regelen van tijdzones. Met de digitale tijdschakelaar van Brennenstuhl heb je een hoge mate van flexibiliteit, want hij biedt veel instelmogelijkheden. Zo heb je de mogelijkheid om uit verschillende instelmodi te kiezen, waaronder voorkeur, vakantie, spoelen en meerdere tijdschakelaars. Daarnaast kunt u de schakelcyclus vanaf een week tot een jaar instellen. De digitale tijdschakelaar van Brennenstuhl is goed bestand tegen stof en water. Hij is IP44-gecertificeerd, wat betekent dat hij waterdicht is en bestand tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daarnaast is de timer voorzien van een beveiligingsklep, zodat u geen ongewenste toegang heeft. Met deze digitale tijdschakelaar kunt u uw apparaten op een betrouwbare manier bedienen.

9. Smartify Slimme Stekker Smart Plug Incl. Tijdschakelaar Energiemeter Voordeelverpakking 4 stuks

5/5

De stekker is ontworpen om eenvoudig te gebruiken. Het is een plug-in- en speeloplossing die u alleen maar in het stopcontact hoeft te steken. Daarna kunt u het via een app op uw smartphone bedienen. U kunt bijvoorbeeld instellen wanneer uw apparaten worden ingeschakeld of uitgeschakeld, of hoeveel energie ze verbruiken. Met deze voordeelverpakking krijgt u 4 slimme stekkers. De stekkers hebben ook een tijdschakelaar en een energiemeter. Hiermee kunt u nauwkeurig meten hoeveel energie uw apparaten verbruiken. U kunt de energieverbruiksgegevens ook delen met uw gezin of huisgenoten. Daarnaast kunt u met de tijdschakelaar ook eenvoudig een schema instellen voor het inschakelen en uitschakelen van apparatuur. Met de Smartify slimme stekkers wordt het beheer van uw huis een fluitje van een cent. U kunt eenvoudig uw energieverbruik monitoren, tijdschakelaars instellen en apparaten aan- en uitschakelen vanaf uw smartphone. Kortom, de slimme stekkers van Smartify maken uw huis slim en energiezuinig.

10. Iqonic Slimme Stekker Smart Plug Incl. Tijdschakelaar Energiemeter Verbruiksmeter 4 Stuks 16A

5/5

Automatiseer je woning met de Iqonic Slimme Stekker! Je installeert de stekker eenvoudig met de gratis SmartLife app. Hiermee kun je lampen aan- en uitzetten, zelfs vanaf de andere kant van de wereld. In de app wordt een duidelijk overzicht gegeven van het stroomverbruik op dag- en maandbasis. En met de handige tijdschakelaar maak je automatische aan- en uitprogramma's voor je verlichting. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je op vakantie bent. De iqonic slimme stekker is ook volledig compatible met Google Home en Amazon Alexa, zodat je je verlichting met je stem kunt bedienen. Met deze set van 4 stekkers met een vermogen van 16A kun je je hele woning slim maken!

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over tijdschakelaar

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe tijdschakelaar wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe tijdschakelaar binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste tijdschakelaar samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze tijdschakelaar review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over tijdschakelaar

Uiteindelijk hebben we de 10 beste tijdschakelaars met je doorlopen. Ik hoop dat je zelf in staat bent om een goede keuze te maken. Ook al heten niet alle tijdschakelaars onderling hetzelfde, hebben ze allemaal hun eigen krachtige functies, variërend van automatisch schakelen op een bepaald tijdstip, of het programmeren op verschillende dagen. Elk van de tijdschakelaars van de lijst hebben hun eigen prijs-kwaliteit verhouding die je mee moet wegen als je een keuze maakt. Als je er zelf niet uit komt of als je nog extra informatie over een bepaald item nodig hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen. We staan altijd klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze. Maar uiteindelijk is het aan jou om de beste tijdschakelaar te kiezen, die aan jouw behoeften voldoet.

Hoe vind je de beste tijdschakelaar voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je tijdschakelaar voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe tijdschakelaar perfect bij elkaar passen.

Om de beste tijdschakelaar voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de tijdschakelaar

Een tijdschakelaar is niet zomaar een tijdschakelaar. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle tijdschakelaar voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost tijdschakelaar?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe tijdschakelaar? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste tijdschakelaar een stuk makkelijker.