De top 10 beste tijdschakelaar van 2023

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste tijdschakelaar test 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten tijdschakelaar. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste tijdschakelaar uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste tijdschakelaar. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 tijdschakelaar

Wat is nou de beste tijdschakelaar die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste tijdschakelaar aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste tijdschakelaar aan.

1. LUSQ® 4 stuks Slimme Stekker Smart Plug Google Home Amazon Alexa Tijdschakelaar Energiemeter via Smartphone App Smart

5/5

NO DESCRIPTION

2. Membeli Digitale Tijdschakelaar Met LCD Display Schakelklok Tijdschakelklok Voor Stopcontact

5/5

De Membeli Tijdschakelaar is een praktisch hulpmiddel met een modern design. Met zijn LCD-scherm en intuïtieve bediening is de Tijdschakelaar eenvoudig te programmeren. Je kunt de stopcontacten per dag, week of maand instellen. Elke ingang kan individueel ingesteld worden om je apparatuur te bedienen. De ingebouwde batterij zorgt ervoor dat de tijd bij stroomuitval behouden blijft. Met deze Tijdschakelaar kun je jouw lampen of andere elektrische apparaten eenvoudig en nauwkeurig bedienen. Je kunt de stroom automatisch inschakelen en uitschakelen op het door jou gewenste tijdstip. Bovendien heb je de keuze uit 8 verschillende tijdsinstellingen. Je kunt de digitale Tijdschakelaar eenvoudig aansluiten op elk stopcontact. Het schakelen van de stroom gebeurt stil en veilig. Met de Membeli Digitale Tijdschakelaar Met LCD Display Schakelklok Tijdschakelklok Voor Stopcontact kun je je lampen of andere elektrische apparaten eenvoudig en nauwkeurig instellen. De Tijdschakelaar heeft een handige LCD-display waarmee je eenvoudig de tijd en de frequentie waarop je de stroom inschakelt kunt instellen. Daarnaast heeft de Tijdschakelaar een ingebouwde batterij waardoor de tijd bij stroomuitval behouden blijft. Hierdoor kun je je apparatuur zonder zorgen bedienen. Geniet van meer comfort, inbraakpreventie en energiebesparing met deze praktische en moderne tijdschakelaar.

3. Q-Link schakelklok mechanisch vierkant Nederland

5/5

Deze Q-Link Schakelklok is mechanisch vierkant en is van hoge kwaliteit. Het heeft een capaciteit van 16A 230V 3500W met 96 schakelmomenten per 15 minuten. Deze schakelklok is perfect voor het regelen van verlichting, verwarming, mechanische ventilatie, pompen en andere elektrische applicaties. Het heeft een eenvoudig en gebruiksvriendelijk design, waardoor het eenvoudig te bedienen is. De klok is robuust en duurzaam, waardoor het een lange levensduur heeft. Het heeft een analoog design, waardoor het eenvoudig om te schakelen van moment tot moment. Met behulp van deze schakelklok kunt u energie besparen, uw verlichting en apparaten automatisch bedienen en uw leven gemakkelijker maken.

De top 3 beste tijdschakelaar

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste tijdschakelaar van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste tijdschakelaar voor in jouw woning.

4. Q-Link schakelklok digitaal 16A blister Nederland

5/5

De Promax Digitale Schakelklok wit is een krachtige, veelzijdige timer met een schakelvermogen van 16A. Perfect voor binnenhuisgebruik, deze timer biedt een minimale schakeltijd van 1 minuut en is eenvoudig op te bouwen. De timer heeft een stijlvol, wit ontwerp en wordt geleverd in een stevige blisterverpakking. Deze digitale schakelklok is ideaal voor het automatiseren van verlichting, verwarming of ventilatie. Met een handige LCD-weergave kunt u moeiteloos de gewenste tijd instellen, terwijl het ingebouwde batterijcompensatiesysteem ervoor zorgt dat uw timer altijd op het juiste moment schakelt. De timer is uitgerust met ingebouwde beveiligings- en overbelastingsbescherming, zodat uw apparatuur altijd veilig is.

5. SMARTIFY Slimme Stekker Smart Plug Incl. Tijdschakelaar Energiemeter Voor binnen

5/5

Deze slimme stekker is uiterst gebruiksvriendelijk en maakt het gemakkelijk om vanaf je smartphone, tablet of laptop de apparaten in je huis te besturen. Je kunt het vermogen overzien en als je dat wilt, de stroomafname beperken. Ook kun je tijdschakelaars instellen om bijvoorbeeld automatisch lampen uit te schakelen of een koffiezetapparaat aan te zetten. Daarnaast beschikt deze stekker over een energie meter, waarmee je bijvoorbeeld inzicht krijgt in de totale stroomverbruik van een apparaat of de kosten die je maakt voor een bepaalde periode. Met deze energie meter zul je uiteindelijk meer geld besparen op je energierekening. Je kunt bovendien de stekker te allen tijde uitschakelen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Zo voorkom je dat er onnodig stroom wordt verbruikt. De Smartify slimme stekker is een uitstekende oplossing als je op zoek bent naar een slimme manier om je elektrische apparaten in huis te besturen. Met de handige energie meter krijg je een goed inzicht in je stroomverbruik en de kosten die daarmee gepaard gaan.

6. Nooie Smart Plug Slimme Stekkers Set van 4 Met energiemeter Tijdschakelaar Google Home Amazon Alexa Compatible

5/5

Nooie Smart Plug Slimme Stekkers Set van 4 Met energiemeter Tijdschakelaar Google Home Amazon Alexa Compatible maakt het eenvoudig om uw verlichting, elektrische apparaten en andere energieverbruikers te bedienen en te monitoren. Deze slimme stekkers zijn compatibel met alle voorkomende stroomvoorzieningen, waardoor je eenvoudig en gemakkelijk gebruik kunt maken van de voordelen van slimme technologie. Met deze slimme stekkers kun je de besturing van je verlichting en elektrische apparatuur gemakkelijk overzetten naar je mobiel of tablet, waarmee je je apparaten kunt bedienen, je energieverbruik kunt monitoren en een tijdschakelaar kunt instellen. De slimme stekkers zijn ook compatibel met Google Home en Amazon Alexa, waarmee je met je stem apparaten kunt bedienen. De slimme stekkers zijn klein, dun en eenvoudig te installeren, waardoor je het energieverbruik in huis kunt aanpassen en controleren. De set bestaat uit vier stekkers, zodat je meerdere apparaten tegelijk kunt bedienen. De slimme stekkers zijn voorzien van een energie-meter, waarmee je gemakkelijk het energieverbruik kunt monitoren. Met de tijdschakelaar kun je de stroomvoorziening van je apparaten aanpassen, om zo energie te besparen. De slimme stekkers zijn een geweldige manier om je energieverbruik te verminderen en je elektrische apparaten gemakkelijk te bedienen en te monitoren. De Nooie Smart Plug Slimme Stekkers Set van 4 Met energiemeter Tijdschakelaar Google Home.

7. SEC24 HAS880V2 2x Slimme stekker WiFi plug met digitale timer 16A- Tijdschakelaar Energie besparing Werkt met Google

5/5

Met de SEC24 HAS880V2 2x Slimme stekker WiFi plug heb je een handige oplossing om producten automatisch aan en uit te laten gaan. Je hoeft maar 1x alles in te stellen en daarna heb je geen omkijken meer naar. De plug is eenvoudig te installeren op je wifi-netwerk. Met de gratis app kun je bijvoorbeeld de tuinverlichting aan en uit zetten. Maar het grote voordeel is dat er een digitale timer is in te stellen, welke elke dag kijkt wanneer het buiten donker wordt op je locatie. Hierdoor hoef je de tijd niet meer elke maand aan te passen. Zo heb je altijd de juiste verlichting op de juiste tijd aan of uit. Je kunt dit product ook gebruiken in je huis of kantoor. Zo kun je bijvoorbeeld je lampen of andere apparaten automatisch aan en uit laten gaan, afhankelijk van de tijd. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste lichtsterkte op het juiste moment. Ook kun je de stekker gebruiken om bijvoorbeeld je koffiezetapparaat aan te laten gaan op een vooraf ingestelde tijd. Zo kun je elke ochtend genieten van een heerlijke kop vers gezette koffie. Met de SEC24 HAS880V2 2x Slimme stekker WiFi plug kun je dus makkelijk je producten automatiseren, zodat je nooit meer hoeft te wachten tot je lampen of andere apparaten aan of uit zijn.

8. Brennenstuhl digitale Timer weekschakelklok IP44, digitale Tijdschakelaar met stopcontact (weekschakelklok voor

5/5

De digitale Tijdschakelaar van Brennenstuhl is een betrouwbare, digitale weekschakelklok voor het automatisch in- en uitschakelen van elektrische apparaten. De timer beschikt over een hoge contactbescherming IP44 en is daarom zeer geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes. Met de duidelijke digitale display is de klok eenvoudig te bedienen en biedt hij een hoge betrouwbaarheid. Bovendien is deze klok uitgerust met een geïntegreerde stopcontact waardoor hij direct kan worden aangesloten op het lichtnet. De digitale Tijdschakelaar van Brennenstuhl biedt een zeer hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. De timer is voorzien van 24/7 programmeren en heeft een uitstekende tijdinstelling met een nauwkeurigheid van maar liefst 1 minuut. Bovendien is de klok te bedienen met een externe schakelaar, zoals een bewegingsmelder, en is hij te configureren met een ingebouwd reserve-uurwerk om ook in geval van een stroomstoring de storingsvrije bediening te garanderen.

9. SMARTIFY Slimme Stekker Smart Plug Incl. Tijdschakelaar Energiemeter Voordeelverpakking 4 stuks Voor binnen

5/5

Met deze smartplug kunt u schakelen, meten en uw apparaten verbinden met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant. De Smartify Slimme Stekker Smart Plug maakt het mogelijk om alles in uw huis te voorzien van slimme technologie. U kunt de stekker aansluiten op elke standaard stopcontact en verbinden met uw smartphone via de Smartify app. Zo kunt u gemakkelijk schakelen en meten hoeveel energie de apparaten in uw huis verbruiken. De slimme stekker is ook compatibel met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Daarnaast kunt u met de ingebouwde tijdschakelaar, programma’s instellen voor automatisch schakelen. U kunt de stekker bijvoorbeeld programmeren om op bepaalde tijden in of uit te schakelen. Bovendien is de stekker afgeschermd tegen verkeerde spanning en stroom, waardoor uw apparaten beter beschermd zijn tegen schade. Met deze voordeelverpakking van 4 stuks kunt u uw hele huis inrichten met slimme technologie.

10. Iqonic Slimme Stekker Smart Plug Incl. Tijdschakelaar Energiemeter 4 Stuks Google Home Amazon Alexa Voor binnen

5/5

Met deze Iqonic slimme stekker kun je jouw woning eenvoudig automatiseren. Installeer de stekker door middel van de gratis SmartLife app en stel vervolgens aan/uit programma’s in met de handige tijdschakelaar. Ook kun je vanaf de andere kant van de wereld jouw lampen inschakelen en uitschakelen. Met de app krijg je een duidelijk overzicht van het energieverbruik van jouw apparaten per dag en per maand. Daarnaast is het ook mogelijk om jouw lampen met stem besturing te bedienen. De iqonic slimme stekker is geoptimaliseerd voor gebruik met Google Home en Amazon Alexa. Zo maak je jouw woning nog slimmer! Met deze slimme stekker kun jouw woning nog energiezuiniger maken. Je kunt bijvoorbeeld een aan/uit programma instellen voor bepaalde tijden, waardoor je geen energie meer verspilt en ook nog eens geld bespaart. Ook kun je de stekker gebruiken om jouw apparaten in de gaten te houden. Je krijgt namelijk een overzicht van het energieverbruik per dag en per maand. Daarnaast is de stekker meteen klaar voor gebruik met Google Home en Amazon Alexa. Dit maakt het bedienen van jouw lampen met je stem nog gemakkelijker. Met de Iqonic slimme stekker maak je jouw woning nog slimmer en energiezuiniger.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over tijdschakelaar

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe tijdschakelaar wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe tijdschakelaar binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste tijdschakelaar samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze tijdschakelaar review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over tijdschakelaar

Het kiezen van een tijdschakelaar is een grote beslissing, maar met deze lijst van tien opties als basis heeft iedereen geweldige keuzes. Of je nu op zoek bent naar een betaalbare optie of maximaal profiteert van de hoogste kwaliteit, je zult een tijdschakelaar vinden die perfect past bij je behoeften. Vergeet niet om contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt! Met zo veel geweldige opties voor tijdschakelaars is het makkelijk om te kiezen welke je nodig hebt. Of het nu gaat om een bepaalde functie, een stijlvol ontwerp of simpelweg de beste kwaliteit: al deze opties zijn hoogwaardig en verdienen het om in overweging te worden genomen. Bovendien kun je altijd contact met ons opnemen als je nog meer informatie nodig hebt. Daarom neem je een weloverwogen beslissing en kies je de tijdschakelaar die bij jou past.

Hoe vind je de beste tijdschakelaar voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je tijdschakelaar voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe tijdschakelaar perfect bij elkaar passen.

Om de beste tijdschakelaar voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de tijdschakelaar

Een tijdschakelaar is niet zomaar een tijdschakelaar. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle tijdschakelaar voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost tijdschakelaar?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe tijdschakelaar? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste tijdschakelaar een stuk makkelijker.