De top 10 beste elektrische kachel van 2024

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste elektrische kachel test 2024

22 feb. 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten elektrische kachel. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste elektrische kachel uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste elektrische kachel. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 elektrische kachel

Wat is nou de beste elektrische kachel die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste elektrische kachel aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste elektrische kachel aan.

Laatste aanpassing: 3 aug. 2023

1. Auronic Elektrische Convector Kachel 750 /1250 2000 Watt Verstelbare Thermostaat

5/5

De Auronic convectorkachel wordt onmiddellijk warm zodra je hem aanzet. Met alleen een handomdraai strooit hij warmte over de hele kamer. De kachel is voorzien van een schakelaar met 3 standen (750W, 1250W, 2000W) zodat je zelf de gewenste warmte kunt kiezen. De verstelbare thermostaat zorgt voor extra comfort. Deze kachel is ook heel veilig. Hij is uitgerust met een oververhittingsbeveiliging, waardoor hij automatisch uitschakelt als de temperatuur te hoog dreigt te worden. Verder heeft de kachel hittebestendige handvaten, waardoor je hem gemakkelijk en veilig kan verplaatsen. De kachel is ook nog eens erg stil, waardoor je geen last hebt van storende geluiden. Kortom: met deze Auronic convectorkachel geniet je altijd van een aangename warmte.

2. Elektrische kachel Haard Openhaard Sfeerhaard Heater Elektrische verwarming 2000 W

5/5

Deze elektrische kachel Haard Openhaard Sfeerhaard Heater Elektrische verwarming 2000 W is een praktisch en stijlvol hulpmiddel om je kamer gezelliger te maken. De verwarmingsfunctie heeft twee verschillende standen waar je uit kunt kiezen, waarmee de warmte perfect kan worden afgestemd. Bovendien is hij ook voorzien van een handige thermostaatfunctie waardoor je stroomverbruik beperkt blijft. De LED vlameffecten zorgen voor een realistisch en karakteristiek uiterlijk met een rustieke look. Hij heeft ook een compartiment waar je brandhout in kunt bewaren om de authenticiteit nog meer te verhogen. De vrijstaande elektrische sfeerhaard is een kleine investering waar je veel plezier aan gaat beleven.

3. JPBT Elektrische Convector Kachel 750 1250 1500Watt Verstelbare Thermostaat

5/5

De JPBT Elektrische Convector Kachel 750 1250 1500Watt Verstelbare Thermostaat is een krachtige en veilige kachel. Hij heeft een verstelbare thermostaat waarmee je de temperatuur precies kunt afstellen. Je kunt kiezen uit drie verschillende wattages (750,1250 en 1500 Watt). Hiermee is de kachel geschikt voor kleine tot middelgrote ruimtes. De kachel heeft ook een anti-omvalbeveiliging. Als de kachel valt, schakelt hij automatisch uit om brandgevaar te voorkomen. De kachel heeft ook een handige timerfunctie. Zo kun je de kachel op elk uur van de dag aan- of uitzetten. De JPBT Elektrische Convector Kachel 750 1250 1500Watt Verstelbare Thermostaat is een milieuvriendelijke kachel. De kachel maakt geen gebruik van schadelijke stoffen en heeft een lage energieverbruik. Bovendien is hij gemakkelijk te onderhouden. Dankzij de speciale stoffenfilter zal de kachel geen stof of vuiligheid meer verspreiden. Ook heeft hij een stille ventilator, waardoor je geen last hebt van lawaai. De kachel is eenvoudig te bedienen en is een uitstekende oplossing om je huis snel te verwarmen.

De top 3 beste elektrische kachel

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste elektrische kachel van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste elektrische kachel voor in jouw woning.

4. Tristar KA-5911 Convector Kachel 1500 Watt Ideaal voor op de camping

5/5

Deze kachel is ook ideaal voor op de camping. Het lichte gewicht en de draaghandvatten zorgen ervoor dat je de kachel makkelijk meeneemt op vakantie. Ook is hij voorzien van een koppelbare voet voor extra stabiliteit als je hem op een oneffen oppervlak plaatst. Dit maakt de kachel een uitstekend alternatief voor vuur en hout. Kortom, met de Tristar KA-5911 Convector Kachel 1500 Watt ben je altijd verzekerd van een warme omgeving!

5. HomeHeater® luxe elektrische ventilator kachel 1200W 10 x 13 x 20 cm elektrische verwarming kachel winter eco

5/5

Onze HomeHeater® luxe elektrische ventilator kachel is een geweldige oplossing voor je energieproblemen. Met een vermogen van 1200W verwarmt de kachel je woning binnen een mum van tijd. Met een afmeting van 10 x 13 x 20 cm kan de kachel makkelijk in elke kamer worden geplaatst. Bovendien is de kachel energiezuinig dankzij de ECO-functie, waardoor je geen energie verspilt. Bovendien heeft de kachel veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbescherming en een koel buitendesign, die je beschermen tegen brandwonden. De kachel heeft ook een lange levensduur dankzij het hoogwaardige materiaal waarvan hij gemaakt is. Je kunt de kachel ook op verschillende manieren bedienen met de aan/uit-knop, de timer en de digitale display. Dankzij de optionele afstandsbediening kun je de kachel ook vanuit je luie stoel bedienen. Laat je woning verwarmen met onze HomeHeater® luxe elektrische ventilator kachel en bespaar op je energierekening!

6. alpina Convectorkachel 3 Standen Turbo 2000 W Draagbaar

5/5

Je kunt de kachel heel eenvoudig installeren. De kachel is verkrijgbaar in drie verschillende standen en heeft een vermogen van 2000 watt. Hierdoor kan de kachel de warmte snel verspreiden over de ruimte, waardoor je binnen een paar minuten een warm en behaaglijk gevoel hebt. De kachel is draagbaar en gemaakt van lichtgewicht materiaal. Hierdoor kun je de kachel makkelijk verplaatsen naar verschillende ruimtes. De kachel is ook voorzien van warmte-instellingen en een thermostaat, waardoor je het vermogen kunt regelen naar jouw voorkeuren. De alpina Convectorkachel 3 Standen Turbo 2000 W Draagbaar is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar extra warmte in je ruimte. Met de kachel kun je binnen een paar minuten een comfortabele en behaaglijke temperatuur creëren. De kachel is extra handig als je geen CV of radiator hebt en is heel eenvoudig te verplaatsen. Je kunt de kachel instellen naar jouw voorkeuren door de verschillende standen en de thermostaat te gebruiken. Bovendien is de kachel ook zeer energiezuinig. Geniet dus van een warm gevoel met de alpina Convectorkachel 3 Standen Turbo 2000 W Draagbaar!

7. Elektrische kachel Elektrische verwarming voor binnen 800W/1200W Heater Stopcontact Ventilatorkachel

5/5

De elektrische kachel is verkrijgbaar in twee verschillende modellen, 800W en 1200W. Beide verwarmen de ruimte snel en efficiënt. De kachel heeft een stopcontact en is gemakkelijk te bedienen. Daarnaast heeft de kachel ook een ventilator, waardoor je comfortabel en snel wordt verwarmd. Deze elektrische kachel is een must-have voor iedereen die wil besparen op de gasrekening en toch warm wil blijven. De elektrische kachel is eenvoudig te gebruiken en veilig in gebruik, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Of je nu kampeert, of thuis bent in je eigen huis, deze elektrische kachel zorgt voor de juiste temperatuur. Geniet van de warmte van deze kachel en geniet van die wintermaanden!

8. ICQN Infrarood Kachel, Elektrische Verwarming Energiezuinig IP20

5/5

ICQN Infrarood Kachel is een slimme elektrische verwarming die geschikt is voor verschillende ruimtes met een oppervlakte van 8 m² tot 16 m². Het maximaal verwarmingsvermogen is 900 watt. Deze kachel is zeer energiezuinig, waardoor het een geldbesparende oplossing is voor verwarmen. De kabel is 1,35 meter lang en de afmetingen zijn 54,5 x 28 x 17,2 cm. met een gewicht van 2,25 kg. Bovendien is de ICQN Infrarood Kachel uitgerust met IP20 en CE-certificaten, waardoor het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. De ICQN Infrarood Kachel is gemakkelijk te installeren en te bedienen. Het heeft een timerfunctie waarmee je de kachel op verschillende tijdstippen kunt instellen voor verwarmingsdoelen. Het heeft ook een regelbare thermostaat en een oververhittingsbeveiliging die de kachel automatisch uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt. Dankzij deze functies heb je maximale controle over de verwarming in je ruimte. De ICQN Infrarood Kachel is een betrouwbare optie voor verwarmingsdoeleinden.

9. Ventilatorkachel 2000W Elektrische verwarming Elektrische kachel

5/5

Deze ventilatorkachel heeft een vermogen van 2000W en is in staat om de lucht in een korte tijd te verwarmen. Het is een zeer energiezuinig apparaat met een lange levensduur. De ventilatorkachel is voorzien van een thermostaat waarmee je de gewenste temperatuur kunt instellen. Bovendien is het apparaat voorzien van een timer waardoor je de verwarming kunt instellen voor een bepaalde tijd. De ventilatorkachel heeft een slanke en moderne vorm en past in elk interieur. De ventilator is ook voorzien van een handige ingebouwde draagbeugel waarmee je het apparaat gemakkelijk kunt verplaatsen. Hierdoor kun je de warmte overal in huis brengen waar je het nodig hebt. Deze ventilatorkachel is een geweldige aanvulling voor je verwarmingssysteem en biedt je de warmte en comfort die je nodig hebt. Hij is eenvoudig te bedienen, energiezuinig en bovendien stijlvol. Geniet van een warme en gezellige winter thuis met deze ventilatorkachel.

10. Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel Keramische Kachel 800/1200/1800 Watt Verwarming Electrisch

5/5

De Threesixty 2 is gemaakt van keramiek, wat voor een aangename warmte zorgt en tegelijkertijd zorgt voor een energiebesparing. Met de drie verschillende verwarmingsmodi 800/1200/1800 watt kun je de kachel op verschillende manieren gebruiken. De timerfunctie en het oververhittingsbeveiligingssysteem zorgen voor extra veiligheid. Je kunt de kachel ook draadloos bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. Kortom, een perfecte oplossing voor al je verwarmingsbehoeften! Laat de winter er warm uitzien met de Duux Threesixty 2 Smart Elektrische Kachel Keramische Kachel 800/1200/1800 Watt Verwarming Elektrisch. Deze handige kachel heeft een uniek ontwerp en een vermogen van 1800 watt, waardoor je kamers tot 30m² snel kunt verwarmen. De kachel is ook gemaakt van keramiek voor een aangename warmte en energiebesparing. Met de drie verwarmingsmodi 800/1200/1800 watt kun je de kachel op verschillende manieren gebruiken. Er is ook een timerfunctie en een oververhittingsbeveiligingssysteem voor extra veiligheid. Dankzij de gratis Duux-app is de bediening van deze handige kachel ook heel eenvoudig. Je kunt ook draadloos bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. De Duux Threesixty 2 is de perfecte oplossing voor al je verwarmingsbehoeften!

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over elektrische kachel

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe elektrische kachel wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe elektrische kachel binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste elektrische kachel samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze elektrische kachel review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over elektrische kachel

Met bijna alle producten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn, is het erg moeilijk om te bepalen welke het beste is. Gelukkig hebben we een lijst hebben samengesteld met de top 10 selectie van elektrische kachels, die je meer inzicht geeft in de uiteenlopende aspecten en keuzes die verkrijgbaar zijn. Als je op zoek bent naar een veilige en gemakkelijke manier om je huis te verwarmen, is een elektrische kachel het overwegen waard. Ze zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit, dus je kunt erop vertrouwen dat ze hun werk doen. Elektrische kachels hebben een hoop voordelen - de temperatuur is gemakkelijk aan te passen en het is relatief veilig, omdat er geen open vlammen zijn zoals bij andere verwarmingsmethoden. Als je op zoek bent naar een goede elektrische kachel, is het belangrijk om je te verdiepen in de beschikbare opties. We hopen dat deze lijst met de top 10 producten je heeft geholpen om een goede keuze te maken. Als je nog steeds vragen hebt over een bepaald artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Hoe vind je de beste elektrische kachel voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je elektrische kachel voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe elektrische kachel perfect bij elkaar passen.

Om de beste elektrische kachel voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de elektrische kachel

Een elektrische kachel is niet zomaar een elektrische kachel. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle elektrische kachel voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost elektrische kachel?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe elektrische kachel? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste elektrische kachel een stuk makkelijker.