De top 10 beste hittemelder van 2024

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste hittemelder test 2024

22 feb. 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten hittemelder. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste hittemelder uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste hittemelder. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 hittemelder

Wat is nou de beste hittemelder die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste hittemelder aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste hittemelder aan.

Laatste aanpassing: 3 aug. 2023

1. ELRO Mini Hittemelder FH7210 Keukenmelder met 10 Jaar Batterij

5/5

De ELRO FH7210 Hittemelder is een waardevolle toevoeging aan je brandbeveiliging. De melder is uitgerust met een geavanceerd sensoren-systeem dat direct reageert als er extreme temperaturen worden gedetecteerd. Je kunt de melder ook makkelijk installeren. Je hebt hier namelijk geen gereedschap voor nodig. De melder is uitgerust met een kleefmiddel waarmee hij gemakkelijk op de muur bevestigd kan worden. De ELRO FH7210 Hittemelder is een handig en betrouwbaar stukje technologie. Het apparaat geeft je namelijk een duidelijk signaal als er een temperatuur wordt gedetecteerd waar je je zorgen over moet maken. Dit signaal is zo krachtig dat je het overal in huis kunt horen. De melder is ook uitgerust met een LED-lampje dat knippert wanneer er een alarm afgaat. Bovendien is de melder voorzien van een lithium batterij waardoor je geen batterijen hoeft te vervangen. Deze batterij voorziet de melder maar liefst 10 jaar van stroom. Hierdoor kun je je rustig beveiligd voelen zonder zorgen te maken dat je melder stroom gaat verliezen.

2. Nedis Hittemelder | Batterij Gevoed | Batterijlevensduur tot: 1 Jaar | Met testknop | 85 dB | ABS

5/5

De Nedis Hittemelder is een slimme oplossing voor het verhogen van de veiligheid in huis. Dit batterij gevoede apparaat biedt een batterijlevensduur van een jaar. Het is een betrouwbare optie die een alarm geeft als de temperatuur boven de 54°C komt, wat helpt om branden te voorkomen. Bovendien heeft het apparaat een handige testknop voor periodieke testdoeleinden. De sirene overschrijdt de 85 dB, waardoor mensen zelfs midden in de nacht worden gewekt. De Nedis Hittemelder is een handige oplossing voor het verhogen van de veiligheid in huis. De melder is uitgerust met een lage batterij waarschuwing, zodat u op tijd weet wanneer de batterij vervangen moet worden. De melder is ook ideaal voor ruimten waar rookmelders niet bruikbaar zijn, zoals een keuken. Het is een stille maar betrouwbare branddetector die een alarm geven als de temperatuur boven de 54°C komt. Dankzij de testknop kunt u periodiek controleren of de melder werkt zoals hij hoort te werken. Met de Nedis Hittemelder kunt u er zeker van zijn dat u een veilige woning heeft.

3. ELRO Connects FH3801R Draadloos Koppelbare Hittemelder Keukenmelder

5/5

De ELRO Connects FH3801R draadloos koppelbare hittemelder keukenmelder is eenvoudig te installeren en biedt een storingsvrije verbinding. De melder heeft een bereik van ongeveer 150 meter in open ruimte. Hij heeft een vaste batterij, die ongeveer 10 jaar meegaat, wat betekent dat je de batterij niet hoeft te vervangen. De melder is voorzien van een LED-indicator die een signaal geeft bij lage batterijspanning. De melder is gecertificeerd volgens de Europese veiligheidsnorm EN14604 en is voorzien van een testknop waarmee je de functionaliteit van de melder kunt controleren. Als je de testknop indrukt, wordt er een luid alarm geactiveerd. Hiermee kun je controleren of de melder goed werkt. Ook heeft de melder een automatische zelfresetfunctie, waardoor het alarm automatisch uitgeschakeld wordt als de omgevingstemperatuur weer normaal is. Kortom, de ELRO Connects FH3801R draadloos koppelbare hittemelder keukenmelder is een uitstekende keuze voor een veiligere thuis.

De top 3 beste hittemelder

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste hittemelder van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste hittemelder voor in jouw woning.

4. FireAngel HT-630T Hittemelder Stand alone hittemelder 10 jaar accu

5/5

De HT-630T is geschikt voor gebruik in ruimtes zoals garages, zolders en kelders. Hij is perfect voor het detecteren van een hoge temperatuur waardoor brandgevaar bestaat. Deze rookmelder heeft een lage stroomindicatie, waardoor je weet wanneer je de batterij moet vervangen. Hij is ook voorzien van een lage batterijindicatie zodat je altijd weet wanneer de accu bijna leeg is. De FireAngel HT-630T Hittemelder is voorzien van een gevoeligheid aanpassingssysteem om te voorkomen dat de melder te veel of te weinig alarm geeft. De melder heeft een alarmdrempel van 57°C, wat betekent dat als de temperatuur hoger is dan 57°C, de melder een alarmsignaal geeft. De HT-630T is verkrijgbaar in wit en grijs en is eenvoudig te installeren. Hij is makkelijk te bedienen met de knoppen aan de voorkant. Daarnaast heeft deze rookmelder een testknop waarmee je kunt controleren of de melder nog goed werkt.

5. ELRO Connects FZ5002R Draadloos Koppelbare Rookmelder met Hittesensor voldoet aan Europese norm EN14604 6 stuks

5/5

De FZ5002R rookmelder heeft tevens een hittesensor, die je waarschuwt bij een temperatuurstijging van meer dan 70 graden. Daarnaast voldoen de rookmelders aan de Europese norm EN14604, wat betekent dat de melders zijn getest op hun kwaliteit, prestaties en betrouwbaarheid. De melders zijn verpakt in een set van 6 stuks. Met de ELRO FZ5002R draadloos koppelbare rookmelders ben je verzekerd van een betrouwbare, veilige en doeltreffende detectie van brand. Deze rookmelders geven je vroegtijdig een alarm bij brand en voldoen aan de Europese norm EN14604. De melders beschikken over batterijen die minimaal 2 jaar meegaan en hebben een hittesensor die je waarschuwt bij een temperatuurstijging van meer dan 70 graden. De melders zijn verpakt in een set van 6 stuks. Met deze melders ben je verzekerd van een betrouwbare en accurate detectie van brand.

6. ELRO Connects SF500S Slimme Rookmelder Kit Complete Set met K2 Wifi Connector en 3x Draadloos Koppelbare Rookmelder

5/5

De K2 Connector biedt draadloze communicatie tussen de rookmelders en de ELRO Connects 2.0 App. De Connector is eenvoudig aan te sluiten op je thuisnetwerk en verbind je rookmelders met de App. Daarnaast biedt hij ook een alarmering per pushbericht bij brandgevaar. De rookmelders zijn allemaal draadloos koppelbaar. Met de ELRO Connects 2.0 App kan je elke melder individueel instellen en aanpassen, waardoor je helemaal zelf in de hand hebt hoe je woning beveiligd wordt tegen brand. De rookmelders zijn voorzien van een sensor die zowel rook als stikstofdioxide detecteert. De melders zijn voorzien van een modern en minimalistisch design dat mooi past in elke woning. Bij een brandalarm geeft de melder een helder en luid signaal af.

7. 2-Pack ELRO Connects Draadloos Koppelbare Rookmelder FZ5002R met Hittesensor voldoet aan Europese norm EN14604

5/5

De FZ5002R rookmelders hebben een geavanceerd alarmsysteem dat op een grote afstand rook kan detecteren. Bovendien voldoen de melders aan de Europese norm EN14604. Met de Hittesensor kunnen de melders ook op hoge temperaturen reageren. De rookmelders zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. De melders werken op 868 MHz bandbreedte, waardoor je zeker weet dat je op tijd gewaarschuwd wordt. Bovendien is het mogelijk om de melders met de ELRO Connects app te bedienen. Zo kun je op elk moment zien of de rookmelder goed werkt.

8. FIBARO Smoke Sensor Draadloze rookmelder Werkt met FIBARO, Toon en Homey Z-Wave Plus

5/5

De FIBARO Smoke Sensor past perfect bij FIBARO, Toon en Homey Z-Wave Plus systemen. Hiermee kunt u makkelijk een volledig draadloos alarmsysteem samenstellen. De sensor kan ook gekoppeld worden aan andere sensoren en stuurt direct een melding naar uw smartphone bij het detecteren van rook. Dankzij de LED indicator krijgt u meteen een waarschuwing als er rook wordt gedetecteerd. Ook kunt u een sirene activeren om inbrekers af te schrikken. De FIBARO Smoke Sensor is een must-have voor elke woning of kantoor die kwalitatief hoogwaardige beveiliging benodigt. Met deze draadloze rookmelder bent u altijd voorbereid op branden en ongewenste indringers.

9. Alecto SA-43 Koppelbare Rookmelder 10 jaar sensor Voldoet aan Europese norm EN14604 3 stuks

5/5

De Alecto SA-43 Koppelbare Rookmelder biedt je een uitgebreide coverage en voldoet aan alle Europese normen. De melder beschikt over een 10 jaar sensor die je niet hoeft te vervangen, waardoor je zeker weet dat je woning altijd optimaal beschermd is. Met deze melder krijg je een set van drie stuks, dus je kunt je woning direct brandveilig maken. Je kunt de melder draadloos koppelen met andere melders zoals de SA-41, waardoor je een netwerk op kan zetten waar je later eventueel meer brandmelders aan toe kunt voegen. Met het bereik van 60 meter heb je voldoende ruimte om de melders precies op de juiste plekken te plaatsen. Bovendien zorgt de 10 jaar sensor ervoor dat je nooit meer hoeft te denken aan vervangen.

10. LSC Smart Connect rookmelder 85 dB

5/5

De LSC Smart Connect rookmelder 85 dB is een innovatieve en betrouwbare rookmelder voor thuis die je verbindt met je thuisnetwerk. Hij geeft je een realtime waarschuwing als er rook of een gaslek wordt gedetecteerd, zodat je kunt handelen voordat er gevaar ontstaat. Met 2.4 GHz Wi-Fi en 2-jaar batterij, is deze rookmelder een praktische oplossing voor het bewaken van je huis. De rookmelder detecteert een snel groeiend aantal gevaren, waaronder rook, gaslekken, vuur en meer. Een 85 dB alarm geeft je tijdig een waarschuwing als er een gevaar wordt gedetecteerd. De gegevens worden gehost op een EU-server volgens de Europese privacywetgeving. Je kunt de rookmelder ook verbinden met je mobiele apparaat, waardoor je overal toegang hebt tot de waarschuwingen. Het design van de LSC Smart Connect rookmelder 85 dB is stijlvol en modern, en past in elk interieur. De rookmelder heeft ook een lange levensduur. Het is gemaakt met een sterk kunststof, zodat het bestand is tegen schokken en stoten. Met een batterijduur van twee jaar is het een duurzame en betrouwbare oplossing voor het bewaken van je huis.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over hittemelder

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe hittemelder wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe hittemelder binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste hittemelder samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze hittemelder review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over hittemelder

We hopen dat deze top 10 een duidelijk beeld heeft geschetst over welke hittemelder het beste bij jou past. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor dit besluit, maar met deze informatie zou het een stuk eenvoudiger moeten zijn! Deze top 10 producten heeft je inzicht gegeven in de verschillende hittemelders die beschikbaar zijn. Nu is het aan jou om te kiezen welke het meest geschikt is voor je situatie. Er is gekeken naar de kwaliteit, de prijs, de mogelijkheden en nog veel meer. Je kunt er dus vanuit gaan dat alle keuzes die je maakt goed overwegen zijn en dat je goed kunt slagen met je aankoop. Mocht je hulp nodig hebben bij je uiteindelijke keuze, neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag op weg met het kiezen van de beste hittemelder voor jou.

Hoe vind je de beste hittemelder voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je hittemelder voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe hittemelder perfect bij elkaar passen.

Om de beste hittemelder voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de hittemelder

Een hittemelder is niet zomaar een hittemelder. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle hittemelder voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost hittemelder?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe hittemelder? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste hittemelder een stuk makkelijker.