De top 10 beste hittemelder van 2023

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste hittemelder test 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten hittemelder. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste hittemelder uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste hittemelder. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 hittemelder

Wat is nou de beste hittemelder die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste hittemelder aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste hittemelder aan.

1. ELRO Mini Hittemelder FH7210 Keukenmelder met 10 Jaar Batterij

5/5

De ELRO FH7210 Hittemelder is een uiterst betrouwbare manier om jouw keuken of badkamer te beveiligen tegen extreme temperaturen. Deze melder reageert al bij temperaturen boven de 54 graden Celsius. Met de lithium batterij die erbij wordt geleverd, heb je maar liefst 10 jaar de zekerheid dat je huis beveiligd is. De batterij hoeft niet vervangen te worden, waardoor je geen omkijken meer hebt naar de batterijen. De melder is eenvoudig te installeren en bevat een duidelijke aanwijzing om je te begeleiden tijdens het installeren. Daarnaast is de melder voorzien van een duidelijk LED-lampje waardoor je direct ziet of alles in orde is. Je kunt een melding krijgen met het geluidssignaal of met de LED-lampjes. Op deze manier kun je altijd zeker zijn dat je beveiligd bent tegen extreme temperaturen in je keuken of badkamer.

2. Nedis Hittemelder | Batterij Gevoed | Batterijlevensduur tot: 1 Jaar | Met testknop | 85 dB | ABS

5/5

De Nedis Hittemelder is een uiterst betrouwbare oplossing voor toenemende veiligheid in huis. Met een batterijlevensduur van maar liefst 1 jaar is dit een echte must-have voor het verhogen van de veiligheid. De melder activeert bij detectie van warmte van 54°C of meer. Bij detectie gaat onmiddellijk een duidelijk alarm van 85 dB af, zodat iedereen zelfs in het midden van de nacht wakker wordt. Ook is de melder uitgerust met een testknop, waarmee regelmatige testen kunnen worden uitgevoerd. De lage batterij waarschuwing zorgt ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de staat van de batterij. Met een eenvoudige installatie, kan de melder ook gebruikt worden in ruimtes waar rookmelders niet bruikbaar zijn. De Nedis Hittemelder is een uitstekende oplossing voor het verhogen van de veiligheid in huis. Met een hoogwaardige ABS-constructie en een batterijlevensduur van 1 jaar, bent u verzekerd van een betrouwbare oplossing voor toenemende veiligheid. Bovendien kan de melder worden gebruikt in ruimtes waar rookmelders niet bruikbaar zijn. Met een duidelijk alarm van 85 dB en een testknop voor periodieke testdoeleinden, is de Nedis Hittemelder een uitstekende allround oplossing voor meer veiligheid in huis.

3. ELRO Connects FH3801R Draadloos Koppelbare Hittemelder Keukenmelder

5/5

De ELRO Connects FH3801R Draadloos Koppelbare Hittemelder Keukenmelder is de perfecte manier om je woning te beschermen tegen extreme temperaturen. Met deze hittemelder kunnen meerdere melders draadloos aan elkaar worden gekoppeld, waardoor je een alarm krijgt als er één van de melders een hitte detecteert. Deze melder is ideaal voor plekken waar regelmatig kook- of waterdampen ontstaan, zoals de keuken of badkamer. Bovendien is de ELRO Connects FH3801R Draadloos Koppelbare Hittemelder Keukenmelder voorzien van een thermische sensor die reageert op extreme temperaturen van 57 graden Celsius of hoger. Het is een compacte, draadloze melder die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en gebruikt. Het is ook voorzien van een LED-indicator die de staat van de melder aangeeft. De melder is ook uitgerust met een trilalarm dat aangeeft dat de melder een hitte heeft gedetecteerd. Gecombineerd met de luide alarmfunctie is dit een krachtige en betrouwbare technologie die je woning beschermt tegen extreme temperaturen.

De top 3 beste hittemelder

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste hittemelder van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste hittemelder voor in jouw woning.

4. FireAngel HT-630T Hittemelder Stand alone hittemelder 10 jaar accu

5/5

De FireAngel HT-630T is een stand alone hittemelder die gebruik maakt van THERMISTEK® technologie voor het detecteren van hitte. Deze hittemelder is ontworpen om te werken in ruimtes waar een rookmelder niet bruikbaar is. De HT-630T is voorzien van een lithium accu die een levensduur van maar liefst 10 jaar garandeert. Deze melder is niet koppelbaar met andere FireAngel producten. De HT-630T hittemelder is ontworpen om een hoge mate van betrouwbaarheid en gebruiksgemak te bieden. Het is een plug & play systeem dat eenvoudig in elke ruimte kan worden geïnstalleerd. De melder heeft een duidelijk signaal waardoor hij makkelijk te identificeren is als er hitte gedetecteerd wordt. Daarnaast heeft de HT-630T een temperatuurwaarschuwing zodat u op de hoogte blijft als de temperatuur in de ruimte stijgt. Dit maakt de HT-630T een uitstekende keuze voor het detecteren van hitte in ruimtes waar een rookmelder niet bruikbaar is.

5. ELRO Connects FZ5002R Draadloos Koppelbare Rookmelder met Hittesensor voldoet aan Europese norm EN14604 6 stuks

5/5

De ELRO FZ5002R rookmelders met hittesensor voldoen aan de Europese norm EN14604. De melders zijn voorzien van een batterij die minimaal 2 jaar meegaat. Daarnaast hebben de melders een hittesensor die tot 85°C kan waarschuwen. Bovendien zijn de melders draadloos met elkaar te koppelen, zodat alle melders bij rookdetectie een alarmsignaal geven. Om een goede bescherming te garanderen, worden de melders geleverd in een stapelverpakking van 6 stuks. De ELRO FZ5002R rookmelders garanderen een uitgebreide bescherming tegen brand. De melders detecteren niet alleen rook, maar ook extreme temperaturen tot 85°C. Alle melders worden draadloos met elkaar gekoppeld, zodat bij rookdetectie een alarmsignaal gegeven wordt. De batterijen gaan minimaal 2 jaar mee, waardoor je altijd op tijd gewaarschuwd wordt. Om een optimaal beschermingsniveau te bereiken, worden de melders geleverd in een set van 6 stuks. De ELRO FZ5002R rookmelders met hittesensor voldoen aan de Europese norm EN14604, zodat je verzekerd bent van een veilig en betrouwbaar product.

6. ELRO Connects SF500S Slimme Rookmelder Kit Complete Set met K2 Wifi Connector en 3x Draadloos Koppelbare Rookmelder 4

5/5

De ELRO Connects K2 Connector is het hart van de rookmelder set. De K2 Connector verbind je met internet en met de ELRO Connects 2.0 App. De K2 Connector is klein en heeft een modern en strak design. De K2 Connector is makkelijk te installeren en aan te sluiten op je wifi netwerk. De ELRO Connects Rookmelders zijn draadloos koppelbaar met de K2 Connector. Je hoeft dus geen bedrading te gebruiken, zodat je de rookmelders op elke gewenste plaats in je woning kunt plaatsen. De rookmelders hebben een modern en strak design en zijn voorzien van een LED-lampje waarmee je eenvoudig kunt zien of de rookmelder is ingeschakeld. Daarnaast hebben de rookmelders een geavanceerd alarmsysteem dat direct waarschuwt als er rook wordt gedetecteerd.

7. 2-Pack ELRO Connects Draadloos Koppelbare Rookmelder FZ5002R met Hittesensor voldoet aan Europese norm EN14604

5/5

De ELRO Connects FZ5002R rookmelders hebben een extra voordeel, namelijk dat ze voorzien zijn van een hittesensor. Deze sensor waarschuwt je wanneer de temperatuur in je woning boven de normale waarden stijgt. Ook kan je de melders aansluiten op het ELRO Connects alarmsysteem. Dan word je direct gewaarschuwd via je smartphone, zodat je direct actie kunt ondernemen als er rook of hitte gedetecteerd wordt. De ELRO FZ5002R rookmelders zijn voorzien van een modern ontwerp en een stijlvolle, witte afwerking. Naast dat de melder een alarm geeft, geeft hij ook een visueel signaal af. Dit is een knipperend licht dat meestal al voor het geluidssignaal aangaat. De melders voldoen aan de Europese norm EN14604, waardoor je verzekerd bent van een betrouwbaar en veilig product. Door het koppelbaar systeem is de installatie gemakkelijk en ben je altijd en overal op de hoogte van mogelijke gevaren in je woning.

8. FIBARO Smoke Sensor Draadloze rookmelder Werkt met FIBARO, Toon en Homey Z-Wave Plus

5/5

De FIBARO Smoke Sensor is een van de meest compacte draadloze rookmelders die er te vinden is. Het stijlvolle ontwerp past perfect bij elk interieur. De melder is voorzien van een ingebouwde optische sensor, temperatuursensor, LED indicator en sirene. De optische sensor detecteert rook al bij een beginnende brand, waardoor je op tijd gewaarschuwd wordt. Daarnaast is de FIBARO Smoke Sensor draadloos en werkt het op batterijen. Bovendien is de FIBARO Smoke Sensor compatibel met FIBARO, Toon en Homey Z-Wave Plus. Hiermee kun je de melders aan je bestaande smart home systeem koppelen voor een extra laag van veiligheid. Zo krijg je bijvoorbeeld een push notificatie op je smartphone als er rook wordt gedetecteerd. Ook kun je extra acties instellen zoals het aanzetten van de verlichting of het activeren van de sirene. Dankzij de FIBARO Smoke Sensor is jouw huis dus altijd veilig en ben je op tijd gewaarschuwd bij een brand.

9. Alecto SA-43 Koppelbare Rookmelder 10 jaar sensor Voldoet aan Europese norm EN14604 3 stuks

5/5

De Alecto SA-43 Koppelbare Rookmelder is een stijlvolle, koppelbare rookmelder die voldoet aan de Europese norm EN14604. De rookmelder is netwerk- en los te gebruiken en bevat een 10 jaar sensor die niet hoeft te worden vervangen. De rookmelder heeft een geïntegreerde LED-indicatie die aangeeft wanneer een rookmelder aan en uit staat. Ook heeft het een duidelijk alarmgeluid dat met een volume van 85 dB voldoende luid is om te waarschuwen voor mogelijke gevaren. De rookmelder is eenvoudig te monteren en is geschikt voor gebruik in kantoren, hotels, garages en andere gebouwen. Hij is voorzien van een testknop waarmee je eenvoudig het alarm kunt controleren. De Alecto SA-43 is tevens uitgerust met een slimme storingsdetectie die helpt om eventuele storingen en fouten te voorkomen. Bovendien is de rookmelder voorzien van een automatische resetfunctie die ervoor zorgt dat de rookmelder zichzelf reset wanneer het alarm eenmaal is afgesloten. Met deze rookmelder kun je er zeker van zijn dat je jouw huis of bedrijf goed beveiligd is tegen brandgevaar.

10. LSC Smart Connect rookmelder 85 dB

5/5

De LSC Smart Connect rookmelder 85 dB is een slimme rookmelder die uw huis en haar bewoners optimaal beschermt tegen brandgevaar. Door middel van een 2.4 GHz Wi-Fi verbinding worden de gegevens van de rookmelder op een EU-server gehost. Deze server voldoet aan alle Europese privacywetgevingen. De batterij gaat tot wel 2 jaar mee, waardoor u er niet vaak aan hoeft te denken dat deze vervangen moet worden. De rookmelder is uitgerust met verschillende technologieën waardoor deze als een van de meest geavanceerde rookmelders op de markt wordt beschouwd. Deze technologieën zorgen ervoor dat de rookmelder elk kleinste rookdeeltje detecteert, waardoor u er zeker van bent dat uw huis optimaal tegen brandgevaar is beschermd. Daarnaast is de rookmelder voorzien van een zeer krachtige 85 dB sirene die direct in werking treedt bij het detecteren van rook.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over hittemelder

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe hittemelder wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe hittemelder binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste hittemelder samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze hittemelder review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over hittemelder

Na alle informatie die gegeven is over de verschillende hittemelers, is het tijd om de juiste beslissing te maken. We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het kiezen van de juiste hittemelder voor jouw situatie. De keuze is uiteindelijk aan jou, maar je kunt ervan uit gaan dat alle hittemelers van hoogste kwaliteit zijn. Als je twijfelt over een bepaald item of als je meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om te helpen bij het maken van de juiste beslissing!

Hoe vind je de beste hittemelder voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je hittemelder voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe hittemelder perfect bij elkaar passen.

Om de beste hittemelder voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de hittemelder

Een hittemelder is niet zomaar een hittemelder. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle hittemelder voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost hittemelder?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe hittemelder? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste hittemelder een stuk makkelijker.