De top 10 beste brandblusser van 2024

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste brandblusser test 2024

22 feb. 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten brandblusser. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste brandblusser uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste brandblusser. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 brandblusser

Wat is nou de beste brandblusser die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste brandblusser aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste brandblusser aan.

Laatste aanpassing: 1 aug. 2023

1. 2 stuks Vetblusser Schuimblusser ABF 2 liter Met keuring en wandbeugels

5/5

Het schuimblustoestel is voorzien van twee wandbeugels waarmee het eenvoudig aan de wand te bevestigen is. De beugels zijn gemaakt van staal en voorzien van een poedercoating, waardoor het bestand is tegen corrosie. Het schuimblustoestel is gecertificeerd voor gebruik met comprimeerbaar blusschuim en is gekeurd volgens de Europese richtlijn PED 2014/68/EU voor de gebruiksdruk van 30 bar. De cilinderinhoud is 2 liter en heeft een capaciteit van maximaal 12 liter schuim. Met dit schuimblustoestel van Veiligheid Centraal kunt u vertrouwen op een krachtig blusapparaat dat voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Het is eenvoudig te monteren, heeft een robuuste constructie en is bestand tegen corrosie. Bovendien is het voorzien van een manometer zodat u de druk in de cilinder kunt controleren. Met de wandbeugels kunt u het schuimblustoestel eenvoudig aan de muur bevestigen om het veilig en klaar voor gebruik te houden. Dit blustoestel is geschikt voor het blussen van branden met een schuimlaag.

2. Schuimblusser 6 liter Inclusief keuringssticker en bevestigingsbeugel 3 stuks Voldoet aan de wettelijke eisen

5/5

De schuimblusser 6 liter van Veiligheid Centraal is inclusief een keuringssticker en drie bevestigingsbeugels. Deze schuimblusser heeft een veiligheidsventiel, dat in geval van oververhitting de druk van de cilinder reduceert. Hiermee wordt voorkomen dat de schuimblusser uit elkaar knalt. De bevestigingsbeugels bieden extra stevigheid en stabiliteit. De schuimblusser is gemaakt van de beste materialen en voldoet aan de wettelijke eisen. Bovendien is de schuimblusser 6 liter van Veiligheid Centraal voorzien van een drukregelaar, om de juiste hoeveelheid blusschuim te kunnen sproeien. De drukregelaar maakt het mogelijk om het blusschuim met een hogere druk uit te sproeien, zodat de blusschuim intenser en sneller zal werken. Ook kan de drukregelaar gebruikt worden om het blusschuim met een lagere druk te vernevelen, waardoor er minder schuim gebruikt hoeft te worden. De schuimblusser is dus erg geschikt voor het snel en effectief blussen van branden.

3. ANAF PS1-X Brandblusser- ABC Poederblusser 1KG Inclusief Ophangbeugel Veilig Onderweg Brandveiligheid

5/5

De ANAF PS1-X ABC poederblusser is een betrouwbare oplossing om brand te blussen. De manometer geeft direct aan of de poederblusser nog voldoende druk heeft. De brandblusser wordt geleverd met een handige ophangbeugel waardoor je de poederblusser gemakkelijk kunt meenemen. De poederblusser is geschikt voor het blussen van kleine branden zoals vuur, gas, olie, elektrische apparaten en stofbranden. De ANAF PS1-X ABC poederblusser is een veilige oplossing voor brandveiligheid. De brandblusser is gecertificeerd volgens de Europese Norm EN 3-7. Daarnaast is de poederblusser voorzien van een speciaal beveiligingssysteem waardoor deze niet kan worden geopend zonder de juiste sleutel. Hierdoor is de brandblusser altijd klaar voor gebruik en kun je erop vertrouwen dat deze bij een brand goed werkt.

De top 3 beste brandblusser

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste brandblusser van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste brandblusser voor in jouw woning.

4. Schuimblusser 2 liter A, B en F ( Vet ) Ideaal voor thuis

5/5

De Schuimblusser 2 liter A, B en F (Vet) is een ideale oplossing voor thuis. Met een inhoud van 2 liter is het perfect voor het blussen van kleine branden. Dit apparaat is makkelijk te gebruiken en heeft een duidelijk en stevig handvat dat u helpt bij het transporteren van de schuimblusser. Daarnaast is het voorzien van een veiligheidssluiting, waardoor ongewenst gebruik wordt voorkomen. Dit product is een veelzijdige blusser die geschikt is voor verschillende klassen branden. Het is ontworpen voor het blussen van A, B en F klasse branden, waaronder vetbranden (25F). Het is ook voorzien van een drukregelaar, waardoor de beste blussysteem wordt geboden. Bovendien heeft het een krachtige sproeikop, die een gelijkmatige uitspatting van het schuim biedt.

5. Smartwares FEX-15230 Brandblusser 3 Liter Schuim Inclusief ophangbeugel Brandklasse AB BSI Gecertificeerd

5/5

De brandblusser is gecertificeerd volgens de BSI-normen. Daarnaast heeft de brandblusser een ophangbeugel waarmee je de brandblusser gemakkelijk kunt ophangen, zodat je hem altijd bij de hand hebt als je hem nodig hebt. De brandblusser is geschikt voor brandklasse AB en heeft een druk van 6 bar. Het gebruiksvriendelijke ontwerp van de Smartwares FEX-15230 Brandblusser maakt dat je de brandblusser gemakkelijk kunt bedienen. Het heeft een duurzame houder die bestand is tegen schokken en andere schade en het heeft een levenslange garantie. De brandblusser is vervaardigd van hoogwaardige materialen en is bestand tegen hoge temperaturen. Hij is gemakkelijk op te bergen en heeft een handvat voor gemakkelijk transport.

6. Poederblusser 1 Kilogram

5/5

Deze poederblusser van Ecofex is een ideaal hulpmiddel voor een snelle en effectieve blusactie. Het is compact, licht en daardoor makkelijk te vervoeren. Daarnaast is het zo ontworpen dat het eenvoudig te bedienen is. De poederblusser is voorzien van een duurzame bus, wat garant staat voor een lange levensduur. Ook is de poederblusser uitgerust met een drukregelaar, waardoor de gebruiker de druk kan aanpassen en de bluscapaciteit kan verhogen. Bovendien heeft de poederblusser een uitstekende blusresultaten, omdat het gemaakt is van hoogwaardig materiaal. Daarom kan deze poederblusser gebruikt worden voor het blussen van gasbranden. Deze poederblusser met inhoud 1 kg van het merk Ecofex is de perfecte oplossing voor een snelle en effectieve blusactie. Het is ontworpen voor maximale veiligheid en betrouwbaarheid. Het is weersbestendig, slagvast en gemaakt van milieuvriendelijke polyesterhars lak. Ook is het getest en gecertificeerd conform de veiligheidsnorm EN-3. De poederblusser is uitgerust met een drukregelaar, waardoor de gebruiker de druk kan aanpassen en de bluscapaciteit kan verhogen. Daarnaast is de poederblusser compact, licht en daardoor makkelijk te vervoeren. De poederblusser is de meest effectieve poederblusser op de markt en heeft een uitstekende bluscapaciteit en -resultaten.

7. Smartwares 10.014.97 Brandblusser 2 Liter Schuim Inclusief ophangbeugel Brandklasse AB BSI Gecertificeerd

5/5

De Smartwares SB2NL Brandblusser is conform de Europese Normen EN3. De brandblusser is gecertificeerd door het BSI en is klasse AB, wat betekent dat hij geschikt is voor het blussen van branden van vaste stoffen zoals kunststoffen, meubels, papier, textiel en brandolie. De brandblusser heeft een capaciteit van 2 liter en is voorzien van een ophangbeugel waardoor je hem gemakkelijk kunt ophangen. De brandblusser is eenvoudig te bedienen met één hand. De drukspuit is voorzien van een zichtbaar controlevenstertje, zodat je altijd kunt zien of de brandblusser nog goed gevuld is. De brandblusser is voorzien van een met stiksel versterkte slang en een vervangbaar mondstuk, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken. De Smartwares SB2NL Brandblusser is een handige en betrouwbare manier om bij brand direct te kunnen ingrijpen. Met deze brandblusser ben je altijd goed voorbereid voor de eventuele gevolgen van een brand. De brandblusser is eenvoudig te bedienen, heeft een capaciteit van 2 liter en is voorzien van een ophangbeugel. De brandblusser is volgens de Europese Normen EN3 gecertificeerd en klasse AB, wat betekent dat hij geschikt is voor het blussen van branden van vaste stoffen zoals kunststoffen, meubels, papier, textiel en brandolie. Daarnaast is de brandblusser voorzien van een zichtbaar controlevenstertje en een vervangbaar mondstuk. Met deze brandblusser ben je altijd goed voorbereid en k.

8. Smartwares 10.033.68 Blusspray 600 ml Brandklasse ABF Geschikt voor Keuken, Auto, Caravan en Boot

5/5

De spray heeft een inhoud van 600 ml en is gemaakt van sterk materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen. Daarnaast is de spray klasse ABF gecertificeerd, wat betekent dat hij geschikt is voor branden van veel voorkomende brandbare stoffen. De blusspray is voorzien van een veiligheidskoppeling waardoor je zeker bent van een betrouwbare bediening. De Smartwares FS600 Blusspray is een product dat je altijd bij je moet hebben voor het geval er een brand uitbreekt. Het is een snelle, betrouwbare manier om een brand te blussen en schade te voorkomen. De spray is gemaakt van sterk materiaal en is gecertificeerd klasse ABF, dus je weet zeker dat je een efficiënte blusser hebt. Bovendien heeft het een compact formaat en een veiligheidskoppeling, waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen in de keuken, auto, caravan of boot. Kortom, met de Smartwares FS600 Blusspray ben je altijd voorbereid op een brand.

9. Trias Brandblusspray

5/5

Het is een compacte en licht gewicht brandblusser, die slechts 0,9 kg weegt en eenvoudig en comfortabel kan worden vastgehouden. De Trias spray brandblusser is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, waardoor hij een lange levensduur heeft. Het is een robuuste en duurzame brandblusser die je kunt gebruiken in verschillende branden. De Trias spray brandblusser is eenvoudig te bedienen en heeft een speciale drukknop voor het regelen van de stroom. Het heeft ook een krachtige nevelstraal die diep in het brandende materiaal dringt. Hierdoor wordt de verspreiding van de brand zoveel mogelijk verminderd. Daarnaast heeft de Trias spray brandblusser ook een anti-lekbeker om te voorkomen dat de brandblusser lekt als hij wordt meegenomen. De brandblusser is ook voorzien van een veiligheidsklep, waardoor je kunt voorkomen dat het onbeheerd wordt gebruikt.

10. Smartwares 10.015.05 Brandblusser 6 Liter Schuim Inclusief ophangbeugel Brandklasse AB BSI Gecertificeerd

5/5

Deze brandblusser is gecertificeerd door de Britse normeninstantie BSI en heeft een brandklasse AB. Het betekent dat de brandblusser geschikt is voor het blussen van branden die ontstaan door vaste stoffen, brandbare vloeistoffen en gas. Daarnaast is de brandblusser voorzien van een ophangbeugel, waardoor je de brandblusser gemakkelijk kan opbergen en altijd bij de hand hebt. De Smartwares SB6NL Brandblusser is een betrouwbare manier om snel bij te springen in geval van brand. De brandblusser is voorzien van een drukmechanisme dat vrijkomt als de brandblusser wordt geactiveerd. Daarnaast is de brandblusser voorzien van een drukmeter die de druk in de cilinder aangeeft. Zo kun je op een eenvoudige manier zien of de brandblusser gevuld is en gebruiksklaar is.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over brandblusser

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe brandblusser wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe brandblusser binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste brandblusser samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze brandblusser review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over brandblusser

Het is nu aan jou om de juiste keuze te maken. Met de bovenstaande informatie kun je de beste brandblussers voor jouw situatie kiezen. Bovendien is het belangrijk om een degelijk en doeltreffend brandblusser te kiezen zodat je zeker weet dat je een goed hulpmiddel hebt om brand te blussen. Het is belangrijk dat iedereen een brandblusser heeft om in geval van nood de brand te blussen. Als je de bovenstaande informatie goed hebt doorgenomen en je weet wat jouw behoeften zijn, dan kan je nu een goede keuze maken. Kies de brandblusser die het beste aansluit op jouw behoeften. Je hebt een aantal opties waaruit je kunt kiezen, dus raadpleeg je vrienden en familie bij het maken van je beslissing en stel zeker dat je een degelijk product kiest. Vergeet ook niet om een brandblussertraining te volgen zodat je weet hoe je de brandblusser goed kan gebruiken. Als je alle stappen goed doorloopt, ben je meer dan goed voorbereid om een brand te blussen!

Hoe vind je de beste brandblusser voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je brandblusser voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe brandblusser perfect bij elkaar passen.

Om de beste brandblusser voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de brandblusser

Een brandblusser is niet zomaar een brandblusser. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle brandblusser voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost brandblusser?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe brandblusser? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste brandblusser een stuk makkelijker.