De top 10 beste slimme thermostaat van 2024

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste slimme thermostaat test 2024

22 feb. 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten slimme thermostaat. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste slimme thermostaat uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste slimme thermostaat. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 slimme thermostaat

Wat is nou de beste slimme thermostaat die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste slimme thermostaat aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste slimme thermostaat aan.

Laatste aanpassing: 5 aug. 2023

1. Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat

5/5

De Google Nest Learning Thermostat is de slimste thermostaat die je ooit hebt gezien. Het heeft een innovatief en modern ontwerp en is eenvoudig te bedienen. Met de Afstandsweergave kun je de ingestelde temperatuur en tijd vanaf de andere kant van de kamer zien. De thermostaat is voorzien van OpenTherm-technologie en kan je boiler aansturen om je energieverbruik te verminderen. De Google Nest Learning Thermostat heeft ook enkele echt slimme functies zoals de Auto-Away-modus, waarmee hij kan detecteren als je thuis bent of niet, en hij past automatisch het verwarmingsschema aan op basis van je gedrag. Daarnaast heeft het een geïntegreerde energiemonitor, waarmee je je energieverbruik en kosten kunt monitoren.

2. Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS

5/5

Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS is een slimme, energiezuinige thermostaat die je helpt energie te besparen en je huis te verwarmen of koelen. Het is ontworpen met een elegant RVS-ontwerp en een grote, heldere LCD-touchscreen voor eenvoudig aanpassen van temperatuur en bediening. De Nest Learning Thermostat is voorzien van een geavanceerd leersysteem dat de kamertemperatuur afstemt op je levensstijl, zodat je comfortabel kunt leven en energie kunt besparen. De slimme thermostaat komt met een geïntegreerde WiFi-connectiviteit, zodat je je thermostaat op afstand kunt bedienen via je smartphone, tablet of computer. Daarnaast heeft het een ingebouwde energiebesparingsfunctie die je helpt bij het kiezen van de meest energiezuinige instellingen. Met de Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat RVS kun je eenvoudig je bestaande CV-systeem upgraden en je energieverbruik verminderen.

3. tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Bedrade variant

5/5

De tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Bedrade variant is ideaal om uw woning comfortabeler te maken. Met deze thermostaat kunt u gemakkelijk de temperatuur in uw huis regelen, waarbij uw energieverbruik ook wordt verminderd. Met deze slimme thermostaat kunt u ook rekening houden met de weersomstandigheden in uw omgeving. U kunt bijvoorbeeld de temperatuur in uw huis aanpassen op basis van de weersvoorspellingen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een vakantiemodus, waarin de temperatuur automatisch wordt verlaagd wanneer uw woning langere tijd niet wordt gebruikt. Deze thermostaat is uitgerust met een geavanceerd klimaatregelsysteem, waarmee u precies de juiste temperatuur voor uw woning kunt instellen. Bovendien is deze thermostaat ook compatibel met verschillende spraakassistenten, waarmee u de temperatuur in uw woning makkelijk kunt instellen met uw stem. Met deze slimme thermostaat kunt u dus op eenvoudige wijze uw woning comfortabeler maken.

De top 3 beste slimme thermostaat

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste slimme thermostaat van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste slimme thermostaat voor in jouw woning.

4. Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad

5/5

De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad is een innovatieve en vooruitstrevende thermostaat waarmee je je verwarming comfortabel en eenvoudig kunt bedienen. Deze slimme thermostaat heeft een geavanceerde, slimme sensor die continu de temperatuur in de meeste kamers in huis in de gaten houdt. Hierdoor heb je altijd het gewenste kamertemperatuur. Met deze thermostaat kun je ook vanaf een afstand je verwarmingssysteem bedienen en instellen. Je kunt dit doen met de gratis Lyric App op je smartphone of tablet. Hiermee kun je ook je verwarmingsschema's ingesteld of aangepast worden. De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad heeft ook een energiebesparende functie waarmee je energiekosten kunt verlagen. Met deze functie kun je het verwarmingssysteem automatisch uitschakelen wanneer je huis leeg is. Zo kun je zelfs als je niet thuis bent, energiekosten besparen. De thermostaat is eenvoudig te installeren en aan te sluiten op de bestaande verwarmingsinstallatie. Hij wordt geleverd met een montageset en een gebruiksaanwijzing. De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Bedraad is een praktische oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, efficiënte en energiebesparende manier om de verwarming in huis te bedienen. Het is eenvoudig te installeren, te bedienen en te gebru.

5. tado° Draadloze Temperatuursensor

5/5

Met deze Tado° draadloze Temperatuursensor kun je precies monitoren wat de temperatuur in je huis is. De sensor meet de luchttemperatuur en vochtigheid in de ruimte en stuurt deze informatie naar je Tado installatie. Met deze temperatuursensor kun je efficiënt omgaan met energieverbruik en comfort in je huis. Het heeft een lange batterijduur, waardoor je niet vaak hoeft te vervangen. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd met de Tado app, zodat je de temperatuur en vochtigheid kunt monitoren op je smartphone. Je hebt ook de optie om je instellingen te automatiseren, zodat je geen moeite hoeft te doen om te bedienen.

6. tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit Draadloze variant

5/5

De Slimme Thermostaat V3+ Starterskit van tado° is een eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk systeem voor het verwarmen van je huis. Met behulp van geavanceerde technologie kun je je verwarming thuis of op afstand bedienen met je smartphone of tablet. Je kunt de temperatuur altijd aanpassen, zelfs als je niet thuis bent. Met de Slimme Thermostaat V3+ Starterskit kun je je energieverbruik verminderen door slim te stoken. Je kunt je thermostaat instellen op basis van je dagelijkse routine, zodat je nooit meer te veel verwarmt. Bovendien kun je je verwarming aanpassen naar het weer buiten. Met de Slimme Thermostaat V3+ Starterskit krijg je de volledige controle over je verwarming. De Slimme Thermostaat V3+ Starterskit van tado° is een innovatieve oplossing voor het verwarmen van je huis. De set bevat alles wat je nodig hebt om je verwarming te bedienen, zoals een thermostaat, een draadloze verbindingsmodule en een basisstation dat je aansluit op je internetverbinding. De draadloze verbinding maakt het mogelijk om je verwarming op afstand te bedienen met je smartphone of tablet. Ook kun je eenvoudig de temperatuur instellen op basis van je dagelijkse routine. Bovendien kun je slimme functies gebruiken zoals geofencing, waarmee je je verwarming automatisch aanpast aan je locatie. Met de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit heb je altijd de volledige controle over je verwarming. De Slimme Thermostaat.

7. tado° Slimme Aircobediening Smart AC Control V3

5/5

Met de Slimme Aircobediening kan je je airco of lucht-lucht warmtepomp eenvoudig bedienen met je smartphone, tablet of laptop. Je kunt met één druk op de knop je airco of warmtepomp aan- of uitzetten of de temperatuur instellen. Naast dat je je airco of warmtepomp eenvoudig kunt bedienen kun je ook je energieverbruik in de gaten houden. De Slimme Aircobediening is ontworpen voor vrijwel alle airco's en lucht-lucht warmtepompen. Het is een klein maar krachtig apparaat dat je gemakkelijk kunt installeren. Je kunt zelfs zien hoe warm het is in verschillende kamers. Je kunt je airco of warmtepomp ook programmeren, zodat je huis precies de temperatuur heeft die jij wilt. Zo hoef je niet meer de thermostaat aan te passen als je naar bed gaat of als je niet thuis bent.

8. EasyComfort 494 draadloze wifi Thermostaat voor CV, infrarood panelen en elektrische vloerverwarming

5/5

De EasyComfort 494 draadloze wifi thermostaat is een uitstekende keus voor het verwarmen van uw woning. Met de thermostaat kunt u de temperatuur instellen, deze verschillende profielen opstellen en de temperatuur op afstand bedienen. Hierdoor kunt u uw woning op een zeer energiezuinige manier verwarmen en met de profielen kunt u er zelfs voor zorgen dat verschillende ruimtes tegelijkertijd met verschillende temperatuur worden verwarmd. Dit product is geschikt voor het verwarmen van CV, infrarood panelen en elektrische vloerverwarming. Met de EasyComfort 494 is het mogelijk om de temperatuur van uw woning te regelen om uw energieverbruik te verminderen. De EasyComfort 494 draadloze wifi thermostaat is een uitstekende keus voor het regelen van de verwarming in uw huis. De EasyComfort 494 draadloze wifi thermostaat is een slimme, energiezuinige oplossing voor het verwarmen van uw huis. Met de thermostaat kunt u de temperatuur handmatig instellen met een schakeldifferentie van 0,5 °C. U kunt de thermostaat ook programmeren zodat deze automatisch aan en uit gaat op de momenten dat het u uitkomt. Daarnaast is het mogelijk om de thermostaat met behulp van de gratis Tuya app op afstand te bedienen. De thermostaat is geschikt voor CV, infraroodpanelen en elektrische vloerverwarmingen. Door de schakeldifferentie en de programmeer mogelijkheden is het mogelijk om de temperatuur in uw huis naar uw wensen aan te passen en deze energiezuinig in te regelen. U kunt ook verschillende profielen instellen zodat verschillende ruimtes tegelijkertijd op een energiezuinige manier kunnen worden verwarmd. Met de EasyComfort 494 draadloze wifi thermostaat kunt u dus uw energieverbruik verminderen en tegelijkertijd genieten van een comfortabele.

9. Slimme Digitale Thermostaat voor CV | Driedraads aansluiting | WiFi | met gateway | met App Alexa en Google Home |

5/5

De Slimme Digitale Thermostaat van Vify® bevat een driedraads aansluiting en een WiFi-verbinding. Hierdoor is het mogelijk om de thermostaat met je eigen WiFi netwerk te verbinden en zelfs met je smarthome te integreren. Met de meegeleverde gateway is het mogelijk om de thermostaat aan te sluiten op een bestaand draadloos netwerk. Met deze gateway kun je gemakkelijk je thermostaat bedienen via je mobiele telefoon, tablet of computer. Je kunt je thermostaat ook integreren met bijvoorbeeld Google Home of Amazon Alexa. Op deze manier bedien je je thermostaat met behulp van stembesturing. Het gebruik van de Slimme Digitale Thermostaat van Vify® is zeer eenvoudig. De thermostaat is voorzien van een LCD scherm waarmee je alle instellingen kunt wijzigen en het huidige temperatuur niveau kunt controleren. Ook heb je de mogelijkheid om automatische programma's in te stellen. Hiermee kun je de thermostaat zo instellen dat deze precies weet wanneer je thuis bent of weg bent. Zo stook je alleen als je thuis bent en kom je altijd in een heerlijk warm huis thuis. Bovendien bespaar je ook nog eens op je energierekening!

10. Honeywell Round Connected Modulation Thermostaat Bedraad

5/5

De Honeywell Round Connected Modulation Thermostaat Bedraad is een slimme thermostaat die je verwarmingssysteem automatiseert en je energieverbruik vermindert. Hij is eenvoudig te installeren, waardoor je bespaart op installatiekosten. Met deze thermostaat regel je jouw verwarmingssysteem zonder moeite. Je kunt de temperatuur eenvoudig instellen met de bedieningsknoppen. Deze slimme thermostaat is voorzien van geavanceerde technologie, zoals intuïtieve menu's en een LCD-scherm. Het heeft ook een energiebesparende modus om je energieverbruik te verminderen. Daarnaast heeft het een geavanceerde timerfunctie waarmee je de verwarmingscyclus kunt aanpassen. De Honeywell Round Connected Modulation Thermostaat Bedraad is een energiezuinige oplossing voor jouw verwarmingssysteem en heeft een hoog energierendement. Hij is ook compatibel met verschillende cv-ketels. De thermostaat heeft een lange levensduur, dus je kunt er jarenlang van genieten.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over slimme thermostaat

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe slimme thermostaat wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe slimme thermostaat binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste slimme thermostaat samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze slimme thermostaat review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over slimme thermostaat

Het is duidelijk dat er een diversiteit bestaat aan slimme thermostaten. Het is belangrijk om de mogelijkheden van de thermostaat te onderzoeken, zodat je precies weet wat je koopt. Als je de top 10 die we hier opgegeven hebben doorneemt, zal je de professionele installatie en kwaliteit zeker waarderen. Bovendien zal je in staat zijn om je energieverbruik te verlagen, wat veel voordelen biedt. Kortom, er is een slimme thermostaat voor iedereen. Neem daarom de tijd om de verschillende opties te vergelijken en de beste voor jou te kiezen. Zo zal je geld besparen en kun je tevreden zijn met je keuze. Wij helpen je graag verder als je vragen hebt.

Hoe vind je de beste slimme thermostaat voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je slimme thermostaat voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe slimme thermostaat perfect bij elkaar passen.

Om de beste slimme thermostaat voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is niet zomaar een slimme thermostaat. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle slimme thermostaat voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost slimme thermostaat?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe slimme thermostaat? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste slimme thermostaat een stuk makkelijker.