De top 10 beste koolmonoxidemelder van 2024

Door Arnold· 22 Feb 2023
Arnold Teeuwisen

“Een woning inrichten? Daar draai ik mijn hand absoluut niet voor om. Ik vind het belangrijk dat het grote geheel in orde is, maar ik richt mijn pijlen ook op tal van soorten accessoires. Mede daardoor vormen degrotewonengids.nl en ik een gouden combinatie. Speciaal voor jou ga ik op zoek naar de beste woonproducten, waarover ik je op deze website alles vertel. Dit doe ik niet alleen, maar samen met een team van andere specialisten.”

Beste koolmonoxidemelder test 2024

22 feb. 2023

Het inrichten van je woning is een ware klus. Je hebt niet alleen met een divers aanbod van woonproducten te maken, maar ook met een divers aan van allerlei soorten koolmonoxidemelder. Doordat je zoveel keuze hebt, is het niet makkelijk om de beste koolmonoxidemelder uit te kiezen. Hier helpen wij je graag een handje bij.

Hoe we dit doen? Nou, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 10 beste koolmonoxidemelder. Aan de hand van onze eigen test hebben wij de 10 beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze 10 varianten vertellen we je hieronder meer. Dit stelt jou in staat om snel de juiste keuze te maken.

De top 10 koolmonoxidemelder

Wat is nou de beste koolmonoxidemelder die je kunt kopen? Dat is de vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Na een uitgebreid onderzoek hebben wij uiteindelijk de 10 beste koolmonoxidemelder aan kunnen wijzen. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste koolmonoxidemelder aan.

Laatste aanpassing: 26 jul. 2023

1. ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige sensor CO-melder voldoet aan Europese Norm EN50291

5/5

De ELRO FC2702 heeft een 10-jarige sensor waardoor je erop kan vertrouwen dat je altijd beschermd bent tegen koolmonoxide. Ook heeft de melder een meldingssysteem waardoor je ook opzijde bepaalde kamers in huis geïnformeerd wordt wanneer er koolmonoxide wordt gedetecteerd. Bovendien is de melder voorzien van een kleurig LED-lampje dat knippert wanneer de melder de koolmonoxide detecteert. De ELRO FC2702 koolmonoxidemelder voldoet aan de Europese Norm EN50291 en is een betrouwbare manier om je te beschermen tegen koolmonoxide. Het is eenvoudig te installeren en heeft een batterijlevensduur van maar liefst 5 jaar. De melder is tevens voorzien van een testknop waarmee je de melder kunt testen en controleren of hij nog goed werkt. De melder is daarnaast ook voorzien van een laag batterijalarm zodat je op tijd een nieuwe batterij kunt plaatsen. De ELRO FC2702 Koolmonoxidemelder met 10-jarige sensor is een betrouwbare oplossing voor het detecteren van koolmonoxide. Het biedt een betrouwbare detectie, eenvoudige installatie en een lange batterijlevensduur. Met de meldingssysteem weet je altijd direct dat er koolmonoxide wordt gedetecteerd en dankzij het kleurige LED-lampje ben je ook visueel gewaarschuwd. De melder voldoet aan de Europese Norm EN50291 en is daarmee een betrouwbare keuze voor het beschermen tegen koolmonoxide.

2. ZAAK. Protector CO-300 koolmonoxidemelder EN 50291 keurmerk

5/5

Deze koolmonoxidemelder bevat een EN 50291 keurmerk, waarmee je verzekerd bent van een betrouwbare en veilige werking. Hij is voorzien van een elektrochemische sensor, die het koolmonoxidegehalte in je huis kan detecteren. De ZAAK. Protector is eenvoudig te installeren en biedt je een betrouwbare bescherming tegen koolmonoxide. Met de ZAAK. Protector koolmonoxidemelder kun je gerust zijn dat je op tijd gewaarschuwd wordt als er koolmonoxide in je huis aanwezig is. Het koolmonoxidemelder is uitgerust met een luid alarm dat 85 dB bereikt. Je krijgt dus direct een waarschuwing als het koolmonoxidegehalte te hoog wordt. Het EN 50291 keurmerk geeft aan dat het product betrouwbaar en veilig is. De elektrochemische sensor detecteert het koolmonoxidegehalte en je bent verzekerd van een betrouwbare bescherming. De ZAAK. Protector koolmonoxidemelder is gemakkelijk te installeren en biedt je een veilige omgeving.

3. Alecto COA3920 Koolmonoxidemelder met display 10 jaar sensor Voldoet aan Europese norm EN50291

5/5

De melder is uitgerust met een LCD display waardoor je ten alle tijden de waarde van de koolmonoxide concentratie kunt aflezen. Ook is de melder te bedienen met het meegeleverde testknop. Door middel van geluidssignalen en een rode LED lamp krijg je direct een waarschuwing bij de waarneming van koolmonoxide. De melder is voorzien van een batterij waardoor hij altijd goed functioneert. De Alecto COA3920 koolmonoxidemelder is voldoet aan de Europese norm EN50291 waardoor je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare werking. Door de melder te gebruiken wordt er een beroep gedaan op je eigen verantwoordelijkheid. Je weet je veilig door het toepassen van deze melder. De melder is eenvoudig te monteren en bedienen.

De top 3 beste koolmonoxidemelder

Zo, dat zijn volgens ons de 3 beste koolmonoxidemelder van dit moment. Welke variant spreekt jou het meeste aan? En welke variant wil je graag in je woning gebruiken? Of heb je nog niet de perfecte variant gevonden? Als dat laatste het geval is, raden wij je aan om ook onderstaande reviews door te nemen. Mogelijk vind je alsnog de beste koolmonoxidemelder voor in jouw woning.

4. Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder 10 jaar levensduur BSI Gecertificeerd CO Melder

5/5

Met de Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder kun je je huis op een betrouwbare manier tegen koolmonoxide beschermen. De melder is BSI gecertificeerd en heeft een levensduur van 10 jaar. De geavanceerde sensor detecteert zelfs kleine concentraties van koolmonoxide en waarschuwt je met een luid alarm van 85 dB. Het display geeft de concentratie koolmonoxide aan zodat je precies kunt zien of de lucht in je huis veilig is. Bovendien heeft de melder vervangbare batterijen die je eenvoudig kunt vervangen. Met de Smartwares FGA-13041 Koolmonoxidemelder kun je je huis op een betrouwbare manier tegen koolmonoxide beschermen. De melder is gecertificeerd door het Britse BSI en heeft een levensduur van 10 jaar. De geavanceerde sensor detecteert zelfs kleine concentraties van koolmonoxide zodat je op tijd gewaarschuwd wordt. Wanneer er een te hoge concentratie koolmonoxide aanwezig is, geeft het display deze aan en hoort je het alarm van 85 dB. Koolmonoxide is geur- en smaakloos en het is dan ook belangrijk dat je de melder hebt om de lucht in je huis veilig te houden. De vervangbare batterijen zorgen ervoor dat je de melder altijd kunt gebruiken.

5. Grundig Koolmonoxidemelder Sensor Display Temperatuurweergave Testknop 85dB

5/5

De Grundig Koolmonoxidemelder Sensor Display Temperatuurweergave Testknop 85dB is een veilige en betrouwbare oplossing. Hij is klein en compact, maar heeft toch een duidelijk display waarop temperatuur en koolmonoxidegehalte in huis worden weergeven. Een geavanceerde sensortechnologie waarschuwt je bij een CO-gehalte boven 30ppm. Ook is er een testknop aanwezig, waarmee je het alarm kunt testen om er zeker van te zijn dat hij goed werkt. Met een geluidssterkte van 85dB is dit koolmonoxide-alarm niet te missen. De Grundig Koolmonoxidemelder Sensor Display Temperatuurweergave Testknop 85dB is je veiligheid waard. Deze melder helpt je om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen door je te waarschuwen bij een te hoog CO-gehalte in huis. De melder is klein en compact, maar geeft toch een duidelijk temperatuur- en koolmonoxidegehalte weer. Ook is er een testknop beschikbaar om te controleren of het alarm goed werkt. Met een geluidssterkte van 85 dB is de melder gemakkelijk te horen. Kies voor de Grundig Koolmonoxidemelder Sensor Display Temperatuurweergave Testknop 85dB en bescherm jezelf en je gezin tegen koolmonoxidevergiftiging.

6. Alecto COA3910 Koolmonoxidemelder met display 10 jaar sensor Voldoet aan Europese norm EN50291

5/5

De Alecto COA3910 koolmonoxidemelder is voorzien van een LCD-display, waardoor je de concentratie van koolmonoxide in de ruimte continu kan monitoren. De melder is gecertificeerd volgens de Europese norm EN50291 en is daarmee een betrouwbaar apparaat dat je huis beschermt tegen koolmonoxide. Met de Alecto COA3910 koolmonoxidemelder bescherm je jouw gezin tegen de gevaren van koolmonoxide. De melder is voorzien van een LCD-display waarmee je de concentratie van koolmonoxide in je huis continu kunt monitoren. De melder wordt geleverd met een levensduur van wel 10 jaar en voldoet aan de Europese norm EN50291. Bovendien is de melder voorzien van een gestucte korrelige muurstructuur waardoor hij onopvallend en mooi wegvalt in bijna ieder interieur. Met de Alecto COA3910 koolmonoxidemelder ben je verzekerd van een betrouwbaar apparaat dat je huis beschermt tegen koolmonoxide.

7. Alecto COA1910 Koolmonoxidemelder 10 jaar sensor Voldoet aan Europese norm EN50291

5/5

De Alecto COA1910 koolmonoxidemelder is voldoet aan de Europese norm EN50291 en is getest op betrouwbaarheid. Daarnaast heeft de koolmonoxidemelder een testknop waarmee je de melder kunt testen. De melder is ook voorzien van een LED-lampje die knippert als de batterij bijna leeg is. Met de Alecto COA1910 koolmonoxidemelder krijg je een betrouwbare detectie van koolmonoxide. De melder is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een levensduur van maar liefst 10 jaar. Bovendien heeft de melder een gestucte korrelige muurstructuur, waardoor hij onopvallend wegvalt in bijna ieder interieur. Ook voldoet de melder aan de Europese norm EN50291 en is de melder voorzien van een testknop en een LED-lampje dat knippert als de batterij bijna leeg is. Met de Alecto COA1910 koolmonoxidemelder weet je zeker dat je op de hoogte bent van koolmonoxide in je woning.

8. ELRO FF1840 Brandpreventieset 2x Rookmelder 5 jaar Batterij met Magneet Montage Koolmonoxidemelder met 10 jaar Sensor

5/5

De set bestaat uit twee rookmelders met een batterij die maar liefst 5 jaar meegaat. De melders zijn gemakkelijk te installeren met de meegeleverde magneetmontage. Bovendien is de set uitgerust met een koolmonoxidemelder met 10 jaar sensor. Deze melder detecteert het giftige gas en geeft een signaal af wanneer het een gevaarlijk niveau bereikt. De ELRO FF1840 Brandpreventieset is een eenvoudige en efficiënte manier om je woning te beschermen tegen brand en koolmonoxide. De ELRO FF1840 Brandpreventieset is een complete oplossing om je woning te beschermen tegen brand en koolmonoxide. De set bevat twee rookmelders met een 5 jaar meegaande batterij en een koolmonoxidemelder met een 10 jaar sensor. De rookmelders zijn gemakkelijk te installeren met de meegeleverde magneetmontage. Wanneer er brand of koolmonoxide gedetecteerd wordt, geeft de melder een duidelijk signaal af, waardoor je op tijd gewaarschuwd wordt. Zo kan je erop vertrouwen dat je woning optimaal is beschermd tegen brandschade en koolmonoxide.

9. Google Nest Protect Slimme rook- en koolmonoxidemelder Met batterij

5/5

De Nest Protect is compact en slank ontworpen, waardoor hij amper opvalt. Daarnaast wordt hij geleverd met een batterij waardoor hij altijd werkt, zelfs wanneer er geen stroom is. Omdat hij verbonden is met wifi kun je altijd je Nest Protects bekijken, controleren en uitzetten via de Nest-app op je telefoon. De Nest Protect is veilig, betrouwbaar en eenvoudig. Hij geeft je vroegtijdig waarschuwingen als er een probleem is, zodat je kunt reageren voordat het erger wordt. De 2e generatie Nest Protect is ontworpen om je te helpen je huis en je gezin te beschermen. Het is een slimme manier om je huis veilig te houden.

10. Alecto COA26 Koolmonoxidemelder 10 jaar sensor Voldoet aan Europese norm EN50291

5/5

De Alecto COA26 is volledig gecertificeerd volgens de Europese norm EN50291 en is uitgerust met een kwalitatief hoogwaardige electrochemische sensor, die gegarandeerd 10 jaar meegaat. De COA26 heeft een slimme, geïntegreerde chip, die ervoor zorgt dat de sensor regelmatig gecalibreerd wordt. Bovendien is de detector voorzien van een geïntegreerde lage batterijmelding, zodat je altijd op de hoogte bent van de staat van je batterij. De Alecto COA26 koolmonoxidemelder is het perfecte product voor een veilige woonomgeving. De detector detecteert koolmonoxide concentraties in de lucht al vanaf 5 ppm om je te waarschuwen voor mogelijke gevaren. De electrochemische sensor is van hoge kwaliteit en gaat gegarandeerd 10 jaar mee. Bovendien is de COA26 volledig gecertificeerd volgens de Europese norm EN50291. De detector is uitgerust met een geïntegreerde chip, die ervoor zorgt dat de sensor regelmatig gecalibreerd wordt, en heeft ook een geïntegreerde lage batterijmelding. Kortom, de Alecto COA26 is een must voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veilige koolmonoxidemelder.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over koolmonoxidemelder

Het product dat als beste getest is, voldoet aan al onze wensen. Maar, wat zijn nou precies jouw wensen? Dat is één van de belangrijkste vragen die je je moet stellen als je een nieuwe koolmonoxidemelder wilt kopen. Verder is het wenselijk dat je nieuwe koolmonoxidemelder binnen je budget past en van een goede kwaliteit is.

Wij hebben alle producten zelf bekeken, beoordeeld en uitgeprobeerd. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij een top 10 van de beste koolmonoxidemelder samen kunnen stellen.

Ja, je kunt deze koolmonoxidemelder review met je ogen dicht vertrouwen. Dit komt onder meer doordat wij het onderzoek volledig zelf uitgevoerd hebben. Ook komt dit doordat wij niet met merken of fabrikanten samenwerken. Dit hout in dat wij een 100% onafhankelijke test uitgevoerd hebben.

Ons laatste woord over koolmonoxidemelder

We hopen dat iedereen die dit artikel heeft gelezen nu beter geïnformeerd is over de beste koolmonoxidemelders. Mocht je nog meer informatie nodig hebben of twijfel je over een aankoop, neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat altijd klaar om je te helpen. Het is onmogelijk om één koolmonoxidemelder aan te wijzen die voor iedereen het beste is. Er zijn zoveel verschillende opties, dat het belangrijk is om een goede afweging te maken. Je moet alle factoren die belangrijk zijn voor jouw situatie bekijken voordat je een besluit neemt. Wees alert en investeer in een koolmonoxidemelder van goede kwaliteit, want je wilt tenslotte preventief werken tegen eventuele schade. Onze top 10 producten hebben je hopelijk een idee gegeven waar je op moet letten. Draag je verantwoordelijkheid en laat je goed informeren voordat je een aankoop doet. Zo voorkom je problemen in de toekomst.

Hoe vind je de beste koolmonoxidemelder voor in jouw woning?

Elke woning is uniek. Kijk maar eens naar jouw woning en de woningen van je buren. Deze huizen hebben mogelijk dezelfde vorm, maar daar houdt het dan ook bij op. Elk huishouden kiest namelijk voor een unieke inrichting, unieke indeling en bepaalde accessoires.

Mede hierdoor is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Je moet goed bepalen waar je koolmonoxidemelder voor wilt gebruiken. Ook moet je goed naar de rest van je woning kijken. Het is immers wenselijk dat je woning en je nieuwe koolmonoxidemelder perfect bij elkaar passen.

Om de beste koolmonoxidemelder voor in jouw woning te vinden, zijn er een paar punten waar je goed op moet letten.

Varianten van de koolmonoxidemelder

Een koolmonoxidemelder is niet zomaar een koolmonoxidemelder. Kijk maar eens naar bovenstaande 10 varianten. Deze varianten zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Dit betekent dat ze ook allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen. Dit betekent ook dat niet alle koolmonoxidemelder voor in jouw woning geschikt zijn. Kijk daarom heel goed naar de samenstelling van het betreffende product.

Wat kost koolmonoxidemelder?

Je hebt uiteraard ook nog met je budget te maken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van je nieuwe koolmonoxidemelder? Als je dat weet, weet je ook welke varianten binnen je budget passen. Dit maakt je zoektocht naar de beste koolmonoxidemelder een stuk makkelijker.