Nadat je naar het toilet bent geweest wil je natuurlijk je handen wassen. Het gebeurt dan nog weleens dat dit niet kan in een toiletruimte. Je moet je handen dan bijvoorbeeld wassen in de keuken. Kies daarom voor een fonteinset in de toiletruimte. We vertellen je graag welke mogelijkheden er zijn!

Wat is een fonteinset?

Een fonteinset is een klein wastafeltje of waskommetje met een kraan waarin je je handen kunt wassen. Je vindt een fonteinset over het algemeen niet in een badkamer, maar in de toiletruimte. De sets bestaan naast een kraan en wastafel of waskom ook uit een sifon en een ophangset. Aan dit geheel kun je dan nog een frame of een onderkast toevoegen, welke de set nog net even wat praktischer maakt. Het voordeel van een fonteinset is niet alleen dat je je handen kunt wassen na een toiletbezoek, het maakt de ruimte qua stijl en sfeer ook echt af. Ondanks dat het maar een klein element is, heeft een fonteinset wel veel invloed op de stijl van de ruimte.

Welke mogelijkheden zijn er?

Je kunt een fonteinset over het algemeen geheel naar eigen wens en stijl samenstellen. Ieder element van de set is in verschillende kleuren, materialen en designs verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende kleuren en materialen waskommen en wastafels. Ook de kranen zijn er in verschillende kleuren én designs. Dit zijn vaak dezelfde kleuren als de rest van het assortiment kranen. Zo kun je jouw toiletruimte laten matchen met de badkamer.

Onderkasten en frames

Aan je fonteinset kun je dus een onderkast of frame toevoegen. Het frame wordt vaak gebruikt om de ruimte een wat modernere look te geven en is ideaal om je handdoekje aan op te hangen. De frames zijn vaak in houtlook, rvs, Gun Metal, mat zwart, koperkleurig en goudkleurig verkrijgbaar. De onderkasten zijn er in verschillende formaten en zijn ideaal om bijvoorbeeld je toiletpapier in te bewaren. Ook deze zijn er in verschillende varianten, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houtlook, witte, zwarte of taupekleurige onderkast.

Voor iedere stijl een set

Bij iedere toiletstijl is er wel een passende fonteinset. Je kunt voor jouw moderne toilet bijvoorbeeld kiezen voor een fonteinset bestaande uit een mat witte wastafel, een mat zwart frame en een mat zwarte kraan. Of ga voor een luxe geheel en kies voor een marmerlook waskom, goudkleurige kraan en een beige onderkast. Ga je toch liever voor iets landelijks? Dan is een natuurstenen wastafel met een houtlook onderkast en een Gun Metal kraan een goede optie voor jou. En zo kun je voor iedere stijl de perfecte set samenstellen.

Inspiratie voor jouw toiletruimte

Ben je er nog niet over uit hoe jouw toiletruimte eruit moet komen te zien? Voor toilet inspiratie kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen op de website van een badkamerwinkel, daar vind je vaak voorbeelden van zowel fonteinsets als complete toiletruimtes. Ook worden daar vaak badkamers en toiletruimtes getoond van klanten, daarin kun je goed zien hoe de uiteindelijke ruimte wordt. Je kunt natuurlijk ook een winkel bezoeken en daar in alle rust rondkijken en inspiratie opdoen!